Непостоянният Григор Димитров с нова загуба



20-05-2010 19:25 | Николай Драгиев

Григор Димитров не изигра най-добрия си мач и логично загуби от Матиас Бахингер от Германия във втори кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Кремона. Така нашето момче не успя да защити четвъртфинала си от миналата година, когато падна от Бенямин Бекер. Германецът в крайна сметка надделя с 6:3, 7:5 за 77 минути игра.

 

Българинът почна колебливо мача и веднага бе пробит. Този факт на практика предреши първия сет. Германецът методично опази преднината си до самия край. В последния му сервис-гейм Гришо имаше шансове за пробив, но леки грешки го лишиха от тази възможност.

 

Първата ракета на България стартира подобаващо втората част. Той дръпна с пробив за 3:1, но мигновено допусна той да му бъде върнат. Двамата си размениха геймовете до 5:5, когато Димитров отново се пропука. При това той загуби подаването си с двойна грешка. Със свой сервис Бахингер не пропусна възможността да затвори мача - 7:5.

 

Като цяло 329-ият в света Бахингер бе напълно преодолимо препятствие за Димитров, но твърде непостоянните действия на Григор се оказаха фатални. Димитров за пореден мач демонстрира крайно атакуващ стил на игра, с много излизания на мрежата, но това често му  изиграваше лоша шега, тъй като той допускаше доста лесни грешки. Не особено акуратната преценка на Григор кога да излезе на мрежата улесняваше противника му, който го разминаваше от всякакви позиции.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини