Григор Димитров пред Tennis24.bg: Днес нищо не се получаваше



18-05-2014 00:44

Само минути преди да се върне на Централния корт на „Форо Италико” за мача си на двойки, Григор Димитров отговори на въпросите на нашия човек в Рим - Иван Чешанков, коментаторът на Евроспорт. Това стана в много интересна обстановка – пред съблекалнята, само на 20-ина метра от корта и докато партньорът на Григор на двойки Лукаш Росол загряваше усилено.

- Досега винаги имаше много успешни мачове с Рафаел Надал, винаги му взимаше сет. Вярно е, че той днес игра отлично, но какво ти не успя да направиш на корта?
- Нищо. Днес нищо не се получаваше. Никога не съм играл вечерно време с него. Знам, че вечер ударите са му по-тежки заради по-студеното време. Не е лесно да се играе срещу него, особено в подобни условия. Имах известни проблеми във физическо отношение, но това бе добър тест за мен преди „Ролан Гарос”. Разбира се, съм разочарован. Надявах се на много по-добър изход, но това е положението. Не може да се промени и трябва да гледаш позитивно напред.  От такива мачове научавам много.

- На моменти имаше проблясъци, но като цяло липсваше постоянството, демонстрирано в предните дни....
- Имаше , но не смених тактиката в края на първия сет.  Имах възможността да стъпя напред в корта, но не го направих. В началото на втория сет имах точки за пробив - не ги реализирах. В същото време Надал изигра великолепно целия мач. Мисля, че ако играе така, няма кой да го спре.

- Преди началото на мача чувстваше ли се нервен?
- Не бих казал нервен, защото вече доста пъти съм играл срещу него, тренирали сме заедно. Просто не е лесно да се играе с Надал, особено след вчерашния мач с Анди, който му даде увереност и сила, излизайки в днешния мач.

- В седмицата преди „Ролан Гарос” трябва ли да поработиш върху някои специални неща?
- Трябва да взема позитивните неща от тази седмица. Малко ще почина и след това продължавам да работя в една посока. На „Ролан Гарос” се играе три от пета сета, така че трябва да съм по-добре подготвен и психически, и физически.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини