Григор Димитров – Рафаел Надал 2:6, 2:6 (гейм по гейм)



Григор Димитров – Рафаел Надал 2:6, 2:6 (гейм по гейм)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-05-2014 21:18 | Станко Димов

Григор Димитров загуби от Рафаел Надал в полуфиналите на Откритото първенство на Италия. Матадора се наложи с 6:2, 6:2 и се класира за финалната битка, където в неделя от 17,00 часа българско време ще спори с Новак Джокович.

Това бе пета победа от пет мача за Рафа срещу Гришо и втора през 2014-а. Надал е 7-кратен шампион от турнира в Рим и действащ шампион в надпреварата.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров ще сервира първи

0:1 - Началото е трудно за Гришо, който губи първите две разигравания за 0:30. След това българинът прави неточно воле и се озовава в ситуация да спасява три точки за пробив - 0:40. В крайна сметка пробив на нула за Надал.

0:2 - Без проблеми за Надал. Той затвърждава пробива. Българинът спечели първата точка от гейма, но след това не получи повече шансове.

1:2 - Гришо се разписва в първия сет. Той сервира много убедително и поведе без проблеми с 40:0. След това той направи двойна грешка и прати форхенда си в аут. Все пак той реализира третия си геймбол.

1:3 - Първи по-равностоен гейм. Григор изравни за 30:30 с прекрасен форхенд. В най-продължителното разиграване, продължило 21 удара Надал все пак измъква точката и стига до геймбол, който след това реализира благодарение на лош ретур на българина.

2:3 - Неубедително сервиране на Григор и той се озовава в ситуация 0:30. Мощни викове от трибуните "Айде, Гришо" дори в тази ситуация. С два печеливши сервиса той изравнява 30:30, а българинът обръща с трета поредна точка в своя актив с прецизен форхенд. Хубаво стоп-воле и втори гейм за Димитров.

2:4 - Двамата си размениха по непредизвикана грешка от бекхенд. След това Рафа реализира и първи ас. Без проблеми за него в този гейм. Дотук той има двойно по-малко непредизвикани - 4 срещу 8.

2:5 - Надал спечели хубаво разиграване с печеливш форхенд, а след това Григор го подпомогна и с грешка от смаш на мрежата. Надал получава три поредни възможности отново да пробие и реализира втората, което значи че ще сервира за сета.

2:6 - Григор направи едно от най-добрите си изпълнения в мача като хвана страхотен бекхенд по късия диагонал, който прати Надал в трибуните. След това световният номер 1 сервира на ниво и обръща в своя полза след серия безпощадни форхенди. Убедителен начин за световния номер 1 да приключи първата част.

ВТОРИ СЕТ:
* Димитров ще сервира първи

0:1 - Лошо начало за Гришо, който прави две поредни грешки и изостава с 0:30 в откриващия гейм. Българинът прави много добър печеливш форхенд след това, но само толкова. Нови непредизвикани пропуски на Димитров и той е пробит.

0:2 - Най-после българинът успя да надиграе Надал в две разигравания, за да поведе с 30:15. Малко след това Надал бърка от форхенд и това значеше първа възможност за пробив пред Димитров, която обаче бързо бе ликвидирана от световния номер 1. Григор имаше и втори шанс, но сам се постави в лоша ситуация и Надал пак се спаси. Испанецът затвърждава.

1:2 - Григор взима подаването си. Той поведе с 40:15 след добри изпълнения. След това обаче направи двойна грешка, но при втория шанс бе подпомогнат от един от редките непредизвикани пропуски на Рафа. Българинът е спечелил едва 17% от точките след втори пласиран сервис.

1:3 - Надал измъква много трудно разиграване за 15:0, което е бурно аплодирано от публиката. След две хубави изпълнения на българина и грешка на Рафа на мрежата се стига до ново 30:30. В този момент Димитров прави лека непредизвикана грешка от бекхенд. След това обаче той успява да изравни с един от малкото си, но много впечатляващи уинъри от бекхенд - 40:40. Макар и трудно гейм за сервиращия.

1:4
- Поредни грешки на Григор без да е особено затруднен и ситуация 0:30. Само един печеливш форхенд след това и той изостава с 15:40. Втората е реализирана и Надал е само на два гейма от крайната победа.

1:5 - Рафа печели с лекота. Той тотално доминира на корта. Григор изглежда несигурен и му помага с грешки дори от форхенд.

2:5
- Григор продължава да е нестабилен. Той допуска колебания на свой сервис и се стига до мачбол за Надал. В този момент Димитров показва част от най-доброто от играта си и се измъква от критичната ситуация.

2:6 - Надал прави две нетипични грешки и се озовава в положение 15:30. В този момент двамата направиха фантастично разиграване, в което Григор бе на косъм да пласира чудесен печеливш, но топката се закачи в горния край на мрежата. Българинът играе рисковано и все пак стига до шанс да пробие, който бързо е ликвидиран. Надал е на финал и той ще търси осма титла в Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини