Гришо: Важното е да обичаш това, което правиш



16-05-2014 11:50

Григор Димитров достигна втория си четвъртфинал на турнир от сериите „Мастърс 1000”. Преди година го стори в Монте Карло, сега – на Откритото първенство на Италия. Гришо обаче впечатли не само на корта, но и на пресконференцията след победата си над Бердих. Британски журналист определи успеха му над чеха като „изненада на хартия”. Реакцията на Гришо бе мълниеносна и точно в целта:

„Защо трябва да го определяме като изненада. Добре, той е играч от топ 10, но аз не съм чак толкова далече от това. Ако се замислите, ние сме играли вече няколко пъти и аз съм се доказал не само срещу него, но и срешу други тенисисти, че мога да се конкурирам на много високо ниво. За това работя, да стигна до такива мачове, да играя свестен тенис и да печеля. Това винаги е моята цел.  Знам, че не е лесно, но трябва да преминавам през подобни двубои.

"Научих много от загубата си миналата седмица. Знаех какво да очаквам, кога трябва да настъпя и мисля, че резултата говори добре за това. В крайна сметка не приемам победата над Бердих за изненада, а за добър ден в офиса”.

Италиански журналист се хвана за познатия израз и провокира Димитров с доста емоционален въпрос до колко тениса за него е работа и до колко е удоволствие. Гришо отново записа блестяша точка:

„Ще ви дам прост пример. Вижте колко вълнуващо задавате въпроса си. Това означава, че обичате работата си. За мен е същото, когато изляза на корта. Разбира се, има дни, в които не сме на най-доброто си равнище и е трудно да намериш себе си. Но винаги намираш малкото пространство, в което се поставяш и автоматично ставаш малко по-щастлив, придобиваш повече енергия.

"Когато идваш тук на кортовете, виждаш опашката от фенове, които крещят името ти, искат автографи, да се снимат с теб. Колко хора имат това усещане? Чувстваш се благословен да правиш, това което правиш. Обичаш го. Трябва да си благодарен за това, което получаваш всеки ден. Разбира се, нямаше да говоря по същия начин, ако днес бях загубил, но съм сигурен, че отново щеше да има част от мен, която да е изпълнена от щастие, че правя това, което обичам”.

Гейм, сет и мач, Димитров!  

Иван Чешанков, "Евроспорт", специално за Tennis24.bg от Рим

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини