Григор Димитров – Томи Хаас 6:2 и отказ (гейм по гейм)



Григор Димитров – Томи Хаас 6:2 и отказ (гейм по гейм)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-05-2014 15:38 | Станко Димов

Григор Димитров надви Томи Хаас в двубой от четвъртфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Рим след 6:2 в първия сет и отказ на германеца, който се оплака от травма в рамото.

Припомняме, че днес Григор Димитров празнува своя 23-и рожден ден! Томи Хаас пък е сред ветераните в тура със своите 36 години.

Така Гришо се класира за полуфинал, където ще срещне Рафаел Надал или Анди Мъри.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ, Хаас ще сервира първи: 

1:0 - Първото майсторско отиграване в този мач е в полза на българина. След продължително разиграване той завърши с майсторска къса топка. Въпреки това опитният Хаас сервира много добре и открива резултата в своя полза.

1:1 - Григор поведе с лекота с 40:15 след добри сервиси. След това обаче Хаас отговори с прекрасен минаващ удар от много трудна ситуация. Стигна се до равенство 40:40. Германецът не се отказа и заслужи първа точка за пробив, която не реализира заради непредизвикана грешка. Той имаше втори пореден шанс, но и в този път не се възползва след лош за него отскок на топката от корта. Гришо се измъква в крайна сметка.

1:2 - Хаас продължи с рискованите отигравания и грешки и бързо изостана 15:30. Последва дълга размяна спечелена от Гришо за 40:15 или иначе казано две точки за пробив. Хаас обаче за отрицателно време се спаси с поредица прекрасни сервиси. Григор обаче дочака своя шанс и при третата си възможност пробива.

1:3 - Подобаващ начин да затвърди пробива си - гейм на нула за ДимиЕкспрес. Той тотално доминираше с форхенда си и не остави възможности пред Хаас.

1:4 - Димитров спечели 10 поредни точки общо и пак дръпна с 40:0 и на сервис на Хаас. Опитният германец не се стресна и пак с хубави начални удари успя да изравни 40:40. Последва нов спад в представянето му и Гришо реализира втори пробив.

1:5
- Серията на българина продължава. Изключително прецизни сервиси от негова страна и той пак с лекота стига до 40:0. 25 минути игра, а той е само на гейм от спечелването на първата част.

2:5 - Нова уникална точка за Григор, който след великолепни изпълнения в защита поведе с 40:30 или иначе казано сетбол в своя полза. Хаас реагира адекватно и се спаси като с добри излизания на мрежата обърна в своя полза. Томи спира серията на българина и го заставя да сервира за сета.

2:6 - Нищо ново - гейм на нула за Димитров! Прекрасен начин да завърши първия сет от негова страна. Само 5 непредизвикани грешки допусна той в тези осем гейма. Чудесно представяне на българина. В същото време Томи Хаас се оплаква от проблем в рамото и иска помощ от физиотерапевт на корта.

* Томи Хаас се отказва заради проблем с рамото! Григор Димитров по този начин достига до първия си полуфинал в "Мастърс 1000" турнирите!!!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини