Гришо пред Tennis24.bg: Психически надиграх Бердих и това е особено ценно



15-05-2014 22:46

Григор Димитров остана много доволен от победата си над Томаш Бердих на "Мастърс 1000" турнира в Рим, която му осигури място на четвъртфинал. Българинът се наложи след обрат за крайното 6:7, 6:2, 6:2 за над два часа битка при доста променливи условия и силен вятър. Той разкрива също, че със следващия си опонент Томи Хаас са в добри отношения, а освен това през миналия декември продължително са се готвили за новия сезон заедно.

- Преди малко на пресконференцията каза, че има неща, от които си по-доволен, отколкото от победата. Какво имаше предвид? Защото показа много добри неща на корта – игра, концентрация от първата до последната точка, характер....
- Доволен съм от целия мач. Имах известни колебания, особено в първия сет. Не започнах мача както исках. Отново духаше адски много. Наистина съм много щастлив, че през цялото време държах концентрацията. Това, че загубих първия сет, не ме накара да се чувствам по-зле. Запазих позитивност. След първия брейк във втория сет, знаех  че моментът е на моя страна и продължих да играя добре. И това доведе до още един пробив. В третия сет знаех, че трябва да бъда ръка за ръка с него. Знаех, че ще има един-два гейма, в които може да имам шанс и трябва да го използвам. Много добре използвах и вятъра, когато направих пробива. Психически го надиграх и това е много ценно за мен.

- Имаше критичен момент в третия сет, когато той изведнъж вдигна равнището си. Това ли беше най-трудният период за теб?
- Томаш винаги играе на едно много високо равнище. Затова е и толкова време в топ 10. До края на мача с него нищо не се знае. Това отличава най-добрите играчи. И в Мадрид пак беше много тежък мач. В нито един момент не е намалил ударите си или да започне да прави нещо различно.

- От Томаш минаваш на Томи Хаас. Какво е различното предизвикателство, което предлага той?
- Първо трябва да бъда много концентриран и готов за действие. Има моменти, в които той много рискува и е склонен да прави грешки. Трябва да се възползвам от тези моменти, да вляза в мача и да поведа играта. Има си неговите тънкости. От дълго време е в елита. Познаваме се много добре. През декември почти цял месец тренирахме заедно.

Иван Чешанков, "Евроспорт", специално за Tennis24.bg от Рим

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини