Четвъртфинал!



15-05-2014 20:18 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Рим! Българинът изигра страхотен мач срещу шестия в света Томаш Бердих и се наложи с 6:7 (3), 6:2, 6:2. С изключение на равностойния първия сет, Гришо тотално доминираше над именития си съперник и напълно заслужи историческото си класиране за първи четвъртфинал във Вечния град.

С успеха днес хасковлията взе реванш за загубата от Бердих в Мадрид преди седмица. В спор за място на полуфинал Димитров ще срещне в петък 36-годишния Томи Хаас, с когото имат по една разменена победа.

Григор Димитров не започна добре срещата и допусна пробив още във втория си сервис-гейм, след като направи няколко непредизвикани грешки. В следващите минутки пък Бердих съумяваше сравнително спокойно да печели подаванията си и сетът вървеше към успех за чеха. При 5:4 обаче Гришо успя да върне пробива буквално в последния момент и изравни резултата. В последствие се стигна до тайбрек, в който българинът първи направи мини-пробив, но за жалост последната дума бе за Бердих – 7:3 точки и успех в първия сет за чеха.

През втората част на корта имаше един играч и за радост това бе Григор Димитров. Нашето момче успя да пробие на два пъти началния удар на съперника си и поведе с 5:1, след което с лекота изравни резултата – 6:7 (3), 6:2 след близо два часа игра.

Първите точки за пробив в решителния трети сет се откриха пред Димитров в петия гейм. Тогава българинът стигна до преднина 40:15, Бердих спаси първия брейк-бол, но при втория, след уникално разиграване, българинът взе точката и проби за 3:2!

Изключително труден бе следващия гейм. След като се стигна до няколко равенства и дори точка за връщане на пробива, Гришо намери сили да се концентрира в най-важните моменти и след като пласира няколко фантастични минаващи удари затвърди пробива за 4:2. Последва нов пробив за 5:2, след което нашето момче си подпечата място в Топ 8 в турнира.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини