Федерер пред Tennis24.bg: Връщането ми на корта е най-маловажното нещо в момента



13-05-2014 21:30

По интересен начин започна пресконфренцията на Роджър Федерер на „Форо Италико”. В първия въпрос имаше и част за завръщането му на корта, а рекордьорът по титли от Големия Шлем набързо определи приоритетите си в момента:

„Завръщането ми на корта е най-маловажното нещо в момента, ако трябва да бъда честен. Не мога да бъда по-щастлив. Това са най-хубавите моменти и всички, които имат деца, знаят за какво говоря. Мъчно ми е, че не съм със семейството си, но ще ги видя съвсем скоро. Момчетата са здрави, Мирка също е добре”.

Роджър сподели, че планира отново да пътува по турнири със семейството си: „Имаме достатъчно опит с момичетата. В началото беше трудно, когато станаха на една година и станаха много подвижни. Знам, че ще бъде много работа, наясно съм с какво се захващам, но го очаквам с нетърпение. На първо място е да са здрави и тогава можем да пътуваме повече”.

Федерер обясни и как се е решил да участва на Откритото първенство на Италия: „Всичко се случи по-рано отколкото очаквахме и това всъщност отвори възможност за Рим. Посъветвах се с Мирка и моя екип и те настояха да играя тук. Казах си: „Добре, щом не ме искате тук, ще отида”.

"Първоначално обмислях вариант да пристигна вторник или дори сряда, но после взехме решение да имам повече време за подготовка. Трудно е, децата вече ми липсват, така че тази седмица ще е доста различна, но ще мине, а се надявам да играя и добър тенис.

"След Монте Карло имах много тежки тренировки до раждането на момчетата, така че в тенис отношение се чувствам добре, но е нормално да съм малко по-освободен психически, идвайки тук повече да се забавлявам и да не губя игрови ритъм.

"Няма значение дали ще изиграя един или пет мача, важното е да запазя състезателния пулс. Разбира се, надявам се да спечеля първия си мач, но в момента имам напълно различни приоритети”.

Иван Чешанков, "Евроспорт", специално за Tennis24.bg от Рим

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини