Ранглисти: Григор запази позиции, прогрес за Цвети



12-05-2014 10:10 | Станко Димов

Григор Димитров запази своята 14-а позиция в ранглистата на АТР. Българинът има 2200 точки и изостава само на 23 от Жо-Вилфред Цонга, който е 13-и. В челото на ранглистата също има леки промени. Японецът Кей Нишикори, който в неделя загуби финала на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, вече е №9 в света. С титлата си от „Каха Махика” пък Рафа Надал запазва аванса си от близо 2000 точки на върха на класацията пред Новак Джокович.

Най-сериозен прогрес в Топ 30 регистрира Роберто Баутиста Агут, който се придвижи със 17 позиции напред и вече е №28.

РАНГЛИСТА АТП

С триумфа в Мадрид Рафаел Надал оглави и годишната ранглиста на АТР – Пътят към Лондон. Испанецът е спечелил 3865 точки от началото на сезона, като по този начин измести лидерът през последните няколко месеца Станислас Вавринка.

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТП – ПЪТЯТ КЪМ ЛОНДОН

При жените също настъпиха промени в Топ 10. Мария Шарапова, която само до преди няколко седмици се бореше със зъби и нокти за мястото си в Топ 10, вече е №7 в света. Прогресът на рускинята е благодарение на спечелената от нея титла в Мадрид. Иначе на върха на класацията очаквано промени няма. Серина Уилямс загуби малко от актива си, но въпреки това продължава да води по убедителен начин пред Ли На и Агниешка Радванска. Цветана Пиронкова започва новата седмица като №42 в света.

РАНГЛИСТА WTA

В годишната ранглиста водач остава Ли На, но №2 вече е Радванска. Шарапова също бележи прогрес с цели 7 позиции и вече е №3 в света по спечелени точки от началото на сезона. По този показател Цвети е №22.

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини