Жребият в Рим: Гришо срещу Роже-Васлен, Цеци с квалификантка



10-05-2014 17:22 | Станко Димов

Григор Димитров е поставен под №12 в схемата на Откритото първенство на Италия и в първи кръг ще играе с французина Едуард Роже-Васлен. Турнирът от сериите "Мастърс" вече започна с квалификациите на "Форо Италико" в Рим, а от утре стартира и основната схема. При жените Цветана Пиронкова очаква квалификантка в първия кръг, а при успех във втори ще застане срещу №7 в схемата Ангелик Кербер (Гер).

Гришо досега няма официален мач с Роже-Васлен, който в момента е №47 в света. Преди три месеца Дуду, както го наричат приятелите му, постигна личния си рекорд - 35-о място, след като започна сезона с финал в Шенай (загуби от Вавринка) и после стигна 1/4-финалите в Монпелие и Марсилия.

Така Едуард подобри рекорда на своя баща Кристоф, който беше №39 в световната ранглиста на 1 август 1983 г. Роже-Васлен-старши бе поставен под №2 в схемата на турнира на АТП в София през 1981-a, но бе елиминиран още в първи кръг от бъдещия шампион Рик Майер. Най-големият му успех бе достигането на полуфинал на "Ролан Гарос" през 1983-а след победа над легендарния Джими Конърс (САЩ).

Димитров ще играе с квалификант или 208-сантиметровия Иво Карлович във втори кръг, ако преодолее първото препятствие, а по-нататък отново го очаква Томаш Бердих. Именно 196-сантиметровият чех го победи на 1/8-финал в Мадрид.

По време на жребия, който се проведе в центъра на Рим на площад Кампидолио с участието на местните величия в тениса Никола Пиетранджели и Леа Периколи, Гришо имаше натоварена програма с две тренировъчни сесии една след друга.

Първо игра един час с Филип Колшрайбер (Гер), след което заедно с треньора си Роджър Рашид трябваше набързо да прекосят почти целия комплекс на дължина за да стигнат до корт №5 за втория си спаринг - аржентинецът Хуан Монако. Двата корта бяха ангажирани от Гришо в последователни часове и затова той нямаше време да се спре и даде автографи на дузина фена, които го преследваха по пътя му. 

Иван Чешанков, Евроспорт, специално за Tennis24.bg от Рим

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини