Гришо за Tennis24.bg: Благодаря на феновете, невероятни са!



08-05-2014 19:28 | Станко Димов

Григор Димитров загуби втори пореден осминафинал на корт „Аранча Санчес Викарио” на силния „Мастърс 1000” турнир Мадрид Оупън с 6:3, 3:6, 2:6 от шестия в схемата Томаш Бердих. Чехът излиза срещу 3-кратния шампион Рафаел Надал.

Около 1000 човека изгледаха обедната среща при 30-градусова жега на корта с открит покрив, сред тях около 700 българи подкрепяха постоянно Григор и развяха родния трибагреник „Моето време дойде!”. След срещата Григор бе отпаднал и без настроение след отпадането си от турнира:


- Взехте първия сет, но загубихте двубоя, Томаш игра доста стабилно…
-Стана хубав мач, но за съжаление Томаш го спечели, игра много добре. От началото на втория сет и в третия сервисът му бе отличен и всичко му спореше. Леко бях уморен, но не толкова, че да загубя. Имах своите шансове във втората част, имах възможности за пробив. Не успях да се възползвам и да продължа в турнира, но гледам напред към следващите!

- Имаше много българи на корта, това помага ли Ви да играете по-добре?
- Благодаря на подкрепата на българските фенове на корта! Почувствах се много щастлив, когато видях българските знамена и чувах виковете и аплодисментите им. Феновете са невероятни! Топлото отношение на публиката беше привилегия за мен още от пристигането ми в Мадрид. Животът е чудесен така! Имах хубави мачове тук, вчера срещу Мариуш беше специален мач за мен. Трябваше да се боря и днес така. Все пак вярвам, че мога да стигна и по-напред, че мога да побеждавам всички тези страхотни топ-тенисисти. Искам просто да остана в турнирите и да се боря!

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини