Андре Агаси: Надал е най-великият тенисист, а не Федерер



08-05-2014 17:48

Рафаел Надал, а не Роджър Федерер е най-великият играч в историята на тениса. Това мнение изрази легендата на американския тенис Андре Агаси.

До момента Федерер е със 17 трофея от най-престижните турнири от Големия шлем, а настоящият номер 1 в ранглистата Рафаел Надал е с 13.

"Аз поставям Надал пред Федерер. Федерер доминираше в продължение на четири години над всички останали. След това той успя да се справи и с конкуренцията на Анди Родик и Лейтън Хюит.

"Надал трябваше да се бори едновременно с Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри в една златна ера за тениса. Той го направи, а освен това продължава в същия дух и в момента," обосновава се Андре Агаси.

Дотук в преките срещи между Надал и Федерер испанецът води с 23 победи от 33 мача. Агаси смята, че единствено титлите от Големия шлем не трябва да бъдат взимани под внимание за отчитането на най-добрия играч в историята.

"Надал е печелил повече от веднъж всеки турнир от Големия шлем без Australian Open, а аз смятам че той има възможност да го стори за в бъдеще. Това е забележително за мен и то по време на най-добрите години от кариерата на Федерер," коментира още Агаси.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини