Григор Димитров – Томаш Бердих 6:3, 3:6, 2:6 (гейм по гейм)



08-05-2014 11:02 | Станко Димов

Григор Димитров напусна "Мастърс 1000" в Мадрид след загуба от световния номер 6 Томаш Бердих в мач от трети кръг. Чехът се наложи в отделните части с 3:6, 6:3, 6:2 за малко под два часа битка.

Това е първа победа на Бердих над Гришо от три мача помежду им. Така той ще се изправи срещу световния номер 1 Рафаел Надал.

ВИЖТЕ СТРАХОТНО РАЗИГРАВАНЕ ОТ МАЧА!

СНИМКИ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР НАД КОПИЛ

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Гришо спечели жребия и избра да сервира

1:0 - Българинът откри двубоя с отличен ас. Последваха две нови бързи точки за него и той поведе с 40:0. След това Бердих спечели три поредни много хубави и дълги разигравания. Григор не се притесни и с убедителна игра приключи в своя полза откриващия гейм.

1:1 - Григор непрекъснато търси бекхенда на Бердих и дочака две грешки от негова страна за 30:30. Все пак световният номер 6 се възползва от добрия си сервис и изравнява резултата.

2:1 - Бердих отново поведе с 30:0. Гришо не се притесни и спечели убедително две поредни добри разигравания за 30:30. В този момент Бердих допусна непредизвикана грешка и така и не успя заслужи точка за пробив. Сервиращият пак печели.

3:1 - Публиката заслужено аплодира ракета №1 на България при второто разиграване в гейма, което бе наистина качествено и завърши отново с негов печеливш форхенд. Бердих прояви лабилност и след непредизвикана и двойна грешки се озова в ситуация  15:40. Първата той спаси, но при втората праща форхенда си в аут. ПРОБИВ! Процентът първи сервис на чеха падна значително и това се оказа фатално.

4:1
- Пробивът е затвърден с майсторски спечелен гейм без никакви затруднения от ДимиЕкспрес. Само 20 минути игра и той е с добър аванс.

4:2 - Бердих спира серията на Гришо. Майсторски начални удари му донесоха аванс от 40:0 и в крайна сметка реализира втория си геймбол.

5:2 - Макар да не реализира първи сервиси, Григор с прецизна игра спечели тези разигравания за 30:0. След това направи брилянтна къса топка и целият корт "Аранча Санчес Викарио" го аплодира. Гейм на нула.

5:3
- Чехът реализира блестящ минаващ удар в първото разиграване, а след това реализира серия много мощни сервиси и по този начин не се стигна до разигравания. Бердих заставя опонента си да сервира за първата част.

6:3 - Отговор в същия стил от Григор Димитров. ГЕЙМ НА НУЛА БЕЗ ДА ВЛИЗА ДОРИ В РАЗИГРАВАНЕ! ПЪРВИЯТ СЕТ Е ЗА ГРИШО!

ВТОРИ СЕТ:
* Бердих сервира първи

1:0 - Бердих започна неуверено и след две негови грешки допусна да изостане 15:30. Той обаче реализира ас от втори сервис за 30:30 в този труден момент. Оттам нататък не срещна нови трудности.

1:1 - Два поредни аса и гейм на нула. Отлично начало за българина в този сет.

2:1 - Този път световният номер 6 не среща проблеми в гейма си. Той печели на 15 и отново повежда във втората част.

2:2 - Втори пореден гейм на нула за Димитров. Бердих му помогна с няколко грешки и от любимия си форхенд. Българинът все още не е допуснал пробив в мача.

3:2 - Шестият в света пак повежда. Той сервира наистина на ниво. Най-хубавото разиграване в гейма обаче бе за Григор, който реализира страхотна къса.

4:2
- Оспорвана битка за 30:30. Бердих спаси геймбол с отличен печеливш удар от бекхенд. Той получи две поредни възможности за пробив след това, но ги пропусна с непредизвикани грешки. Григор обаче допусна двойна такава, а след това чехът се възползва от третия си шанс и пробива.

5:2 - Оспорваната борба продължава. Отново 30:30 след размяна на грешки и от двамата. Бердих спечели следващото разиграване и демонстрира с жест колко е значело това за него. Григор спаси два поредни геймбола, а вторият с нова магическа къса топка. Шестият в света намира първия си сервис и затвърждава пробива.

5:3 - Много добър гейм за Гришо, който с лекота печели като сервира добре, а спечели и хубаво дълго разиграване.

6:3 - Световният номер 6 изравнява резултата в сетовете. Убедително сервиране за него. Той бе по-прецизен в решителните моменти и това му донесе този успех.

ТРЕТИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

0:1 - Пробив за Бердих на старта. Той поведе с 40:0 след крайно неуверена игра на българина. Гришо спаси в уверен стил първите две възможности, но след това допусна грешка в третия случай и спада в представянето му продължава.

0:2 - Любопитен гейм. Грешки на Бердих в първите разигравания, а при 30:15 Григор спечели чудесно разиграване на мрежата за 40:15 или иначе казано две точки за връщане на пробива. Шестият в света обаче демонстрира класа и главно благодарение на сервиса си обръща в своя полза и затвърждава пробива.

0:3 - Серията на Бердих продължава. Той се възползва от поредица грешки на Григор Димитров и взима аванс вече от два пробива в решителната част.

0:4 - Никакви проблеми за чеха, който продължава да доминира на корта.

1:4 - Димитров най-после взима гейм в третия сет. Той вкара няколко добри сервиси и това максимално улесни задачата му.

1:5 - Бердих играе наистина уверено и изглежда, че няма как да бъде спрян. Безпроблемно той печели на 15 и е все по-близо до пълния обрат.

2:5 - Българинът остава в мача и печели за втори път подаването си. Сега обаче предстои по-трудното - да намери начин да пробие два пъти чеха.

2:6 - Григор пак спечели чудесно разиграване, но Бердих не трепна и със серия мощни сервиси приключва мача. Това е негова първа победа над Григор Димитров. Така той ще се изправи срещу Рафаел Надал в следващата фаза. Българинът пък ще можем да видим на следващия "Мастърс 1000" в Рим през новата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини