Григор Димитров за Tennis24.bg: Намерих своите оръжия



07-05-2014 21:57 | Станко Димов

14-ият в света Григор Димитров имаше тежък мач с румънеца Мариуш Копил, но с отлична тактика в тайбрека на решителния сет го отстрани и стигна за втора поредна година трети кръг на турнира в Мадрид. Ето какво каза пред Tennis24.bg 22-годишният българин след балканския двубой, изгледан лично от собственика на турнира Йон Циряк и директора Маноло Сантана:

- Спечелихте двубоя с 9:7 в тайбрека, но можеше и да загубите…
- Да, и нямаше да имам никакво оправдание, допуснах пробиви. Изстрадах целия мач, но накрая се съвзех и обърнах резултата. Затрудни ме много (Копил) – движеше се отлично и връщаше всичко, опитвах какво ли не. Той изигра много добър мач, дори в тайбрека – измъкна невъзможни точки. Беше много изравнено и добре, че успях да взема важните точки. Подобен тежък мач обаче бе позитивен за мен, защото търсех постоянно как да разреша ситуациите и намерих своите оръжия. Щастлив съм да продължа напред!

- Имате тежък следващ съперник – коравия чех Томаш Бердих, който играе успешно в Мадрид.
- Миналата година, а и сега в първия мач, завършвах късно, лягах си в 2-3 през нощта и после деня ти се обърква, затова се радвам че днес беше по-рано. Томаш е много добър тенисист. Ще имам време да си почина и да покажа по-хубав тенис утре.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини