ВИДЕО: Гришо в трети кръг след измъчен успех



07-05-2014 20:19 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Българинът оцеля в изключително драматичен двубой срещу Мариуш Копил и заслужи успеха след 4:6, 6:3, 7:6 (7). Срещата продължи повече от два часа, а следващият съперник на българина ще бъде Томаш Бердих.

По един пробив се оказа достатъчен на Копил и Димитров, за да спечелят по един сет. В решителната трета част Гришо получи шанс да пробие още в първия гейм, но румънецът се спаси от ситуация 15:40.

В течение на сета Копил на свой ред получи няколко шанса да пробие подаването на Григор Димитров, но хасковлията показа здрави нерви и не се пречупи. Така напълно заслужено с оглед играта на корта мачът се реши в тайбрек, в който драмата беше пълна.

Първи до минипробив стигна Димитров, който поведе с 5:4 точки и имаше два начални удара, за да спечели мача. Копил обаче моментално върна минипробива и изравни за 5:5. При 7:6 и 8:7 Димитров пропусна два мачбола, преди най-накрая да затвори двубоя с 9:7 след непредизвикана грешка на Копил.

Въпреки поражението, 164-ият в ранглистата Копил заслужава аплодисменти, тъй като игра като равен с равен с 14-ия в света Григор Димитров.

За достигането до трети кръг първата ни ракета заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е под №14 сега. Така той защити постижението си от миналата година и оттук само може да натрупа актив, с който да прогресира в подреждането.

В четвъртък българинът отново ще излезе на корта. Негов съперник по пътя към четвъртфиналите ще бъде Томаш Бердих, срещу когото Димитров има положителен баланс – 2:0 победи!
Двубоят ще бъде не преди 15,00 часа в четвъртък.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

СНИМКИ ОТ ПОБЕДАТА НА ДИМИТРОВ НАД КОПИЛ

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!

РЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини