Григор Димитров – Маруиш Копил 4:6, 6:3, 7:6 (гейм по гейм)



Григор Димитров – Маруиш Копил 4:6, 6:3, 7:6 (гейм по гейм)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-05-2014 17:51 | Станко Димов

Григор Димитров спечели двубоя си от втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Българинът надви Мариуш Копил (Румъния, №164), след двучасова битка с 4:6, 6:3, 7:6(7).

Така Димитров ще срещне в трети кръг (осминафинал) Томаш Бердих. Досега Гришо води с 2:0 в преките си срещи с чеха. Те са извоювани на твърди кортове съответно на турнирите в Ротердам и "Мастърс 1000" в Маями.

ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Григор спечели жребия и избра да сервира:

1:0 - Димитров започна с двойна грешка, но след това нямаше никакви проблеми да затвори в своя полза. На корта има солидна българска агитка, която подкрепя нашето момче с викове "Айде, Гришо".

1:1 - Копил изравнява след серия добри сервиси. Гришо спечели най-дългото разиграване след чудесен бекхенд по правата и заслужи аплодисменти от трибуните.

2:1 - И двамата правят доста грешки в тези първи три гейма. Все пак Григор отново печели на свой сервис, а в последното разиграване завърши с отличен печеливш удар от форхенд.

2:2 - 190-сантиметровият румънец пак е убедителен. Без проблеми той дръпна 40:0 преди да направи двойна грешка. В крайна сметка Копил реализира третия си геймбол.

3:2 - ГришоЕкспрес отново е напред в резултата. Той нямаше никакви проблеми и реализира първи ас в мача при геймбола.

3:3 - Копил не пласира отлични сервиси и веднага се озова в трудна ситуация 0:30 със своя рискован стил. Той обаче не се притесни и спечели няколко разигравания поред. При 30:30 Григор му помогна с лека непредизвикана грешка от форхенд. Гейм за румънеца.

4:3
- И пак проблеми за Григор, чийто първи сервис е с под 50% успеваемост. Копил не се възползва от добра възможност при 30:30 и българинът пак печели подаването си.

4:4 - Най-убедителният гейм за Копил, който дръпна с 40:0 почти без да влиза в разиграване и затваря при втория си шанс.

4:5 - Елементарен пропуск от форхенд и двойна грешка доведоха до ситуация 0:30 за Григор. След това Копил си заслужи две точки за пробив след впечатляващ минаващ удар от форхенд. Разбира се и Григор бе виновен, тъй като не подходи добре в ситуацията. Българинът спаси категорично първата опасност с печеливш удар. При втората Копил реализира изумителен бекхенд по правата и ще сервира за сета.

4:6 - При 15:15 Григор пропусна отново по необясним начин удар над глава на мрежата. Копил това и чакаше и с максимално рискована игра реализира втория си сетбол. 35 минути игра в откриващия сет. Може да видите в дясната колона и статистиката от него.

ВТОРИ СЕТ, Григор спечели жребия:

1:0 - Отлично начало за Димитров във втората част. Гейм на нула.

1:1 - Грешки на Копил доведоха ситуацията до 0:30. След това се случи нещо рядко срещано. Григор сбърка два пъти от лесни ситуации от форхенд. Това го вбеси и той по брутален начин счупи ракетата си. Публиката веднага го освирка. Копил се възползва и изравнява резултата. ВИЖТЕ КАК ГРИГОР СЧУПИ РАКЕТАТА СИ!

2:1 - Гришо преодоля разочарованието по блестящ начин! Нов гейм на нула. Нещо повече при последното разиграване той реализира фантастичен удар с гръб към мрежата по известен като "хот-дог", който вероятно ще бъде отличен сред най-добрите от днешния ден. ВИЖТЕ ИЗУМИТЕЛНОТО РАЗИГРАВАНЕ!

2:2 - Копил пак има проблеми със сервиса си и пак е подпомогнат от грешки на българина. Стигна се до изравнявания за 30:30 и 40:40. Копил реализира след това втория си шанс да затвори с хубаво воле.

3:2 - Трети пореден майсторски гейм за първата ни ракета. Той е загубил само една точка в тях досега.

4:2 - И отново. Григор бързо стига до 30:0 при сервис на опонента, който не успява да пласира трудно воле на мрежата. Малко след това Копил сбърка елементарен форхенд и се озова в ситуация 15:40. Две точки за пробив! И тук се случи нещо много рядко срещано. В решителното разиграване имаше спорна ситуация дали топката е добра. Григор показа шампионския си характер и каза, че според него Копил е намерил корта, но съдията я даде в аут, което значеше ПРОБИВ за българина. Копил естествено бе крайно недоволен.

5:2 - "Ала Федерер" най-добрият ни състезател затвърждава пробива. Само две точки загубени при сервис за него в този сет и той е все по-близо до спечелването му. Час игра до момента.

5:3 - Копил спира серията на Григор Димитров и го заставя да сервира за спечелването на втората част.

6:3 - В шампионски стил Григор затваря на 15. Отново той получава подкрепата на българската агитка на корта. Предстои трети сет.

ТРЕТИ СЕТ, Копил сервира първи:

1:0 - Поредица чудесни изпълнения от форхенд на Григор му донесоха аванс от 40:15 в този откриващ гейм или иначе казано две точки за пробив. При първата Копил тотално доминираше, но и Гришо можеше да отиграе ситуацията по-добре. След това Копил намери първия си сервис и обърна ситуацията в своя полза, спасявайки се. СТРАХОТЕН РЕТУР НА БЪЛГАРИНА ВИЖТЕ ТУК!

1:1 - Копил има за какво да съжалява. Той успя да стигне до 30:0 и бе на крачка от възможност за пробив. След това обаче румънецът направи няколко елементарни грешки, включително и при ключовото разиграване при 30:30. Григор се измъква от трудната ситуация и изравнява.

2:1 - Този път без проблеми за Копил. Той намери първия си сервис и затваря убедително. На корта е един от основните спонсори на турнира Йон Цириак, който наблюдава срещата.

2:2 - Григор започна по-добре и след добро сервиране взе аванс 40:15. Копил обаче не се предаде и спечели две поредни разигравания, в които игра максимално рисковано, което му помогна. С този стил "всичко или нищо" той получи и шанс за пробив, но Димитров го спаси с добър начален удар. След това нямаше проблеми и пак изравнява.

3:2 - Копил продължава да доминира. Хубави сервиси и след това той пласира поредица печеливши удари, с които заслужи гейма в своя полза.

3:3 - Отново доста грешки и от двамата доведоха резултата до 30:30. Григор поведе с 40:30 след добър сервис, но след това допусна двойна грешка при геймбола. По повече от нелеп начин Димитров даде възможност за пробив на Копил, който обаче не я реализира и след това се стига до поредно изравняване на общия резултат.

4:3 - Много убедителен гейм за Копил, който заслужи спечелването му с редица добри сервиси и атакуваща игра.

4:4 - ДимиЕкспрес затваря на нула. Викове "Гришо, Гришо" огласят корта в испанската столица.

5:4 - Много убедителен Копил, който е само на гейм от спечелването на двубоя. Той сервира много добре, а успя да разнообрази играта си и с няколко излизания на мрежата.

5:5 - Под напрежение Гришо реагира добре. С отлично сервиране поведе 40:15, след което пак направи много лека грешка на мрежата от спечелена ситуация. Той обаче реализира втория си шанс.

6:5 -
Копил започна уверено и бързо дръпна 30:0. Той като, че ли подцени ситуацията и загуби три поредни разигравания и това значеше точка за пробив при 30:40. С добро излизане на мрежата той се спаси, а после направи ас от втори сервис. Румънецът печели подаването си и си осигурява минимум тайбрек.

6:6 - Ще видим тайбрек. Григор затваря на нула.

6:7(7) - Двамата започнаха с добро сервиране. При 2:2 точки Копил дори реализира нов ас от втори сервис. Малко след това Димитров поведе с 4:3 след най-дългото разиграване в мача, което все пак завърши с грешка на Копил, който играеше почти до трибуните в него. Първият мини-брейк бе за Гришо за 5:4, но Копил направи страхотен бекхенд и изравни. В това разиграване българинът дори се подхлъзна и падна на корта. Гришо си осигури мачбол след ново много трудно разиграване, но румънецът се спаси със сервис. Копил спаси и втори, след като Димитров игра много дефанзивно и му даде лесна топка. ПРИ ТРЕТАТА ВЪЗМОЖНОСТ ГРИГОР ДИМИТРОВ НЕ ПРОПУСНА И ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД СЛЕД НАД ДВА ЧАСА БИТКА! ЦЕЛИЯТ КОРТ Е НА КРАКА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини