Григор пред Tennis24.bg: Искам да спечеля турнира в Мадрид!



06-05-2014 10:55

Поставеният 12-и в схемата на "Мастърс 1000" в Мадрид Григор Димитров спечели сравнително леко първия си мач с 6:2, 6:4 срещу получилия „уайлд кард” испанец Пабло Кареньо. Срещата между 22-годишните тенисити започна в 22:45 ч на централния корт на комплекса Каха Махика „Маноло Сантана” и продължи 70 минути пред около 1000 зрители, сред които стотина българи донесли национални знамена. В централните ложи бе и турнирният директор Маноло Сантана с испанския капитан за купа "Дейвис" Карлос Моя.

След мача, въпреки късния час, Григор говори с кореспондента на Tennis24.bg

- Спечели първия си мач в тазгодишното издание на турнира срещу Пабло Кареньо, какви усещания имаш?
- Идвам с хубави спомени от миналогодишния турнир тук, харесвам условията, по-бързата червена настилка ми пасва на играта. За разлика от 2013 имам 1-2 по-леки мача в началото, но всички противници са силни. Тази година наистина имам шансове да постигна нещо по-значимо. Започнах отново с късен вечерен мач и срещу труден съперник. Доволен съм от победата, радвам се да мина първи кръг в два сета.

- Какви са амбициите ти за турнира и за годината?
- Искам да играя добре и да спечеля турнира в Мадрид, разбира се. Защо не? Чувствам се комфортно на клей корт, играх добре. Трябва да вървя мач за мач, всеки противник може да има уязвими страни. Да видим какво ще стане.

- Следващият съперник е румънецът Мариус Копил (пак с „уайлд кард”), познаваш ли играта му и как ще се противопоставиш?
- Да, познавам го, играхме веднъж. Не е лек състезател, мощен, с хубав сервис и добри удари по корта. Късно е вече, сега не искам да мисля за следващия мач, а да отида да си легна по-бързо. Утре имам почивен ден, ще разпусна и после ще видим тактиката с треньора.  

- Гледах тренировката ти с Роджър Рашид - работехте усилено, но и се забавлявахте, имаше шеги на корта...
- О, разбира се, винаги трябва да има хумор и позитивни емоции, в тениса и в живота изобщо. Ние прекарваме ужасно много време заедно, засега се се разбираме отлично.

- Изглежда си пасвате добре.
- Не калкулираме плюсовете и минусите, за момента опитваме да дадем най-доброто от себе си, това е водещото в нашия екип.

- Анди Мъри вчера ми каза, че освен много добър спортист, си готин и възпитан човек, към това бих добавила, че си най-вълнуващият млад тенисист, сещаш ли се за някоя интересна случка с твой колега от АТП-тур?
- Винаги има смях и шоу между тенисистите, дали в ресторанта или на корта, ние сме едно малко семейство. Мисля, че всеки трябва да допринася за респекта ни един към друг, което да ни прави по-удивителни не само като състезатели, но и като хора. Преди всичко трябва да бъдеш добър човек, избягвам да контактувам с неистински хора.

- Бихте ли обсъдили с Мария Шарапова възможността да играете заедно на смесени двойки на Уимбълдън, и двамата сте печелили там индивидуално, тенис феновете ще са доволни... Или ви е страх?
- О, това не е на дневен ред, може би не сме достигнали такава фаза. Засега сме концентрирани в индивидуалните си кариери и двамата искаме да сме №1! Един ден – може би, да се надяваме!

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини