Отличен старт за Григор Димитров (видео)



06-05-2014 00:58 | Станко Димов

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. В двубой от първи кръг българинът се наложи с 6:2, 6:4 над един от най-големите таланти на испанския тенис – Пабло Карено Буста. Така от началото на сезона Григор е спечелил всичките откриващи двубои на деветте турнира, в които е взел участие.

Срещата между двамата продължи малко повече от час и премина изцяло под диктовката на първата ракета на България. Изненадващо двубоят започна с пробив на Карено Буста, но Гришо спечели 6 от следващите 7 гейма, с което си гарантира и успех в първия сет.

Във втория резултатът вървеше гейм за гейм, а при 5:4 Димитров стигна до 2 мачбола.

Българинът не пропусна възможността да затвори двубоя и да си подпечата място във втори кръг, където го очаква друг участник с „уайлд кард” – Мариуш Копил от Румъния.

До момента Гришо и Копил имат един сблъсък – миналата година в Стокхолм, а българинът се налага с 6:3, 6:4. Впоследствие Гришо спечели и първата си АТР титла.

Припомняме, че миналата година Григор Димитров достигна до трети кръг в турнира, където отстъпи пред бъдещия финалист Станислас Вавринка.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА ЗА ВТОРНИК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини