Брад Гилбърт: Надал отново ще се върне на победния път



05-05-2014 15:12

През тази година сезонът на клей не започна по начина, по който всички очакваха. Рафаел Надал не успя да спечели нито един от първите два турнира на клей, на които участва за първи път от 2004-а.

Един от популярните американски тенис специалисти Брад Гилбърт прогнозира, че това е временно и Матадора скоро ще преодолее тази криза в представянето си.

"Не бих казал, че съм притеснен за Рафа, но той е на прага да навърши 28 години. Очакванията към него са винаги да играе на върха на възможностите си, което е на практика невъзможно.

"Да спечелиш "Ролан Гарос" два пъти поред е много трудно, а да го спечелиш години наред е изумително. Мога само да кажа - "не подценявайте Рафа, той ще намери начин да се върне на победния път"," коментира Гилбърт.

"Надал е откровен и признава, че хората очакват от него да бъде като машина на корта. От тази гледна точка подобни загуби го товарят с допълнително напрежение. Той няма как да печели всеки мач. От друга страна случилото се може само допълнително да го мотивира да бъде по-добър. Той е голям професионалист и тренира здраво всеки ден. В неговия случай, това че губи далеч не значи че има някакъв сериозен проблем," анализира още Гилбърт.

Бившият треньор на Андре Агаси коментира и очакванията си за предстоящия "Ролан Гарос". "Джокович е основната заплаха за Надал. Но не подценявайте и Станислас Вавринка. Той е третият най-добър играч в света в момента. Неговият форхенд се е подобрил много над очакванията, които някога съм имал."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини