Григор Димитров – Пабло Карено Буста (гейм по гейм)



05-05-2014 22:17 | Станко Димов

Григор Димитров - Пабло Карено Буста, първи кръг на турнира в Мадрид:

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира):

0:1 Много неприятно начало на двубоя. Още в първия гейм Карено Буста успява да пробие. Испанецът стигна до предимство и в решителния момент излезе на мрежата, от където с бекхенд воле не сбърка.

1:1 Григор връща пробива светкавично! Българинът се възползва от няколко грешки на съперника си и поведе с 40:15. Карено Буста вкара форхенд на линията и спаси първия брейк-бол, но при втория изкара в аут и резултатът е изравнен.

2:1 Гришо печели подаването си и повежда в резултата. Българинът поведе с 30:0, но след това се стигна до 30:30. Все пак с 2 отлични точки нашето момче си спечели подаването, с което за първи път от началото на мача повежда в резултата. Първа пауза, след която на сервис се връща Карено Буста.

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР!
Българинът обърна гейма от 0:30 и след втори пореден пробив повежда с 3:1 в резултата. Отлично!

4:1 Безпроблемен гейм за Димитров! Преднината му вече е 4:1 гейма!

4:2 Карено Буста слага край на серията от 4 последователни гейма на сметката на Димитров и сравнително лесно печели подаването си.

5:2 Още един отличен гейм на българина, след който преднината му вече е 5:2. Само гейм дели Гришо от успех в първия сет.

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът осъществи нов пробив, с който си гарантира успех в началния сет. Гришо пропусна един сетбол, но при втория Карено Буста помогна с удар в аут, с който на пртактика подари сета на Димитров.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Гришо започва уверено втората част и за разлика от първата не допусна пробив в първия гейм. Българинът печели подаването си след гейм на 30.

1:1 За радост на малкото публика на корта, Карено Буста успява да спечели подаването си и да изравни резултата във втория сет. Слаб гейм за Димитров, един от малкото такива.

2:1 Гейм за Димитров, спечелен с лекота от българина. Първа пауза във втория сет, след която Карено Буста ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Един от малкото лесни сервис-геймове за Буста, след който испанецът изравнява резултата във втората част. Но една точка заслужава повече внимание - вижте я тук!

3:2 За радост Григор отговаря на свой ред с бърз гейм на 15. Много равностойна игра от началото на втория сет, като и двамата до момента взимат с лекота геймовете, в които сервират.

3:3 Гейм за Карено Буста и ново равенство в резултата.

4:3 Отлично! Гейм на 0 за Григор Димитров, който вкара 4 първи сервиса и не даде шанс на съперника си. Българинът е само на 2 гейма от място във втори кръг в Мадрид.

4:4 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като имаше аванс от 30:0 в резултата. Карено Буста обаче спечели 4 последователни точки и взе гейма, с което изравни резултата във втората част.

5:4 Вторият сет продължава все така без пробиви. Добър гейм за Димитров, след който той за пореден път повежда в резултата.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът пробива в най-подходящия момент и си гарантира място във втори кръг, където го очаква Мариуш Копил от Румъния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини