Здравей, Мадрид



Здравей, Мадрид
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-05-2014 16:34 | Симона Халеп

Здравейте и добре дошли на моя първи блог :)

Пристигнах в Мадрид в четвъртък сутринта. След турнира в Щутгарт се върнах в Букурещ за няколко дни, защото чувствах лека болка от моята контузия – контузих глезена на десния си крак преди „Фед къп” – и исках да проверя какво е положението. Но сега съм тук, чувствам се добре и съм готова да играя.

Говорейки за „Фед Къп” – беше невероятно, защото ние спечелихме. За мен лично обаче не беше толкова хубаво, защото получих контузия. Не можах да се подготвя много добре за двубоите. Дъждът също обърка много нещата. Наложи се да играя два двубоя в неделя, срещу Иванович бях уморена, но Сорана се справи много добре и успяхме да победим.

Много хора излязоха от домовете си и дойдоха да ни подкрепят, въпреки че беше Великден. Атмосферата беше невероятна. Особено впечатляващо бе, когато феновете започнаха да пеят националния ни химн.

Нека ви разкажа и какво направих днес, в първия си ден от престоя в Мадрид. След като се събудих, направих крос в продължение на 20-30 минути. След това закусих и отидох да тренирам. Тренировката продължи около час и половина и бе с Павлюченкова – играхме на точки. След това обядвах и отидох за WTA's All Access Hour!  Освен това помагах и в жребия. Преди жребия казах, че ще бъде добре, ако в първи кръг се падна с квалификант. Така и се случи и съм щастлива!

Този турнир означава много за мен. Г-н Цириак ми даваше „уайлд кард” всеки път, когато имах нужда. Миналата година започнах да играя наистина добре именно от Мадрид, разбрах, че мога да бъда на високо ниво. Целта ми тази година тук е да спечеля няколко двубоя и да се забавлявам, защото наистина се чувствам много добре тук, а кортовете са много приятни.

Ще проведа тренировка на централния корт. Мисля, че имам добри шансове тази година да играя някой мач на него и искам да бъда максимално подготвена за този момент. Очаквам с нетърпение да видя как се играе на него.

Благодаря на всички, които четете моят блог. Не забравяйте да ми изпратите вашите въпроси...

Приятна вечер :)

Симона 

Блогът на Симона Халеп е за официалния сайт на WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини