Джокович може да оглави ранглистата още след Мадрид



03-05-2014 10:27 | Станко Димов

Новак Джокович и Рафаел Надал ще се вкопчат в битка за първото място в световната ранглиста още в Мадрид.

Матадора, който има 12 900 точки, спечели надпреварата миналата година и има да защитава 1000 точки. Джокович, който има 11 040 точки, има да брани едва 10, след като миналия сезон отпадна още във втори кръг, когато бе победен от Григор Димитров.

Има ли шанс Джокович да измести Надал от първото място в света още след турнира в Мадрид? Да, има. За тази цел сърбинът ще трябва да спечели трофея, а Надал да отпадне преди четвъртфиналите. Сметките показват, че при такъв сценарий Ноле ще събере на сметката си 12 030 точки, а Рафа ще има 11 990 (ако спечели по-малко от два мача в Мадрид).

Рафаел Надал оглави ранглистата на АТР миналия октомври. Дори и да не успее да го свали от върха в Мадрид, Джокович ще има отлична възможност да стане №1 в следващите седмици, тъй като Надал има да защитава 1000 точки в Рим и 2000 на „Ролан Гарос”, където също е действащ шампион.

След като доминира в сезона на клей в Европа през последните години, Рафаел Надал загуби на четвъртфинал в първите си два турнира на червено на Стария континент за този сезон – в Монте Карло и Барселона. Джокович пък започва турнира в Мадрид, след като се възстанови от травма в китката, която получи в Монте Карло.

До момента в кариерата си Надал има 132 седмици като лидер в световната ранглиста, а Джокович е със 101.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини