Григор Димитров – Иржи Весели 7:6 (5), 6:2 (гейм по гейм)



23-04-2014 14:30 | Станко Димов

Григор Димитров - Иржи Весели, II кръг на АТР 250 турнира в Букурещ.


КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор спечели първото си подаване в двубоя с гейм на 30. И двете точки, които Весели записа на сметката си, дойдоха след страхотни изпълнения на чеха. Българинът обаче на свой ред спечели точките си след отлично пласирани начални удари.

1:1 Перфектен гейм за Весели, който взима подаването си на 0. Както се очакваше, когато 2-метровият чех вкара първи сет, за Гришо ще бъде трудно да направи добър ретур.
 
2:1 Отговорът на Григор е подобаващ. Той спечели подаването си на 15 и седна на стола за първата пауза в двубоя. До момента срещата се развива бързо, а двамата печелят с лекота геймовете, в които сервират.

2:2 Брутална игра на чеха! Весели печели подаването си на 0 и изравнява резултата. От началото на срещата Иржи Весели не е загубил точка на свой сервис!

3:2 Първо сериозно изпитание пред Григор Димитров! При 30:30 Весели пласира фантастичен бекхенд-ретур върху линията и достигна до точка за пробив. Възможност за чеха да притисне Гришо обаче нямаше, защото в този момент българинът вкара първи сервис и изигра точката като по учебник. В последствие Димитров успя да вземе подаването си, но определено това не се случи лесно.

3:3 Григор Димитров пропусна 3 последователни точки за пробив! Българинът започна отлично гейма и поведе с 40:0. Младият чех обаче не се сломи и изигра много разумно следващите 5 точки, с които си заслужи и изравняването на резултата.

4:3 Григор печели сервис-гейма си на 0 и отново излиза напред в резултата. Почивка, след която Весели ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Нищо изненадващо - Весели печели подаването си на 0, за трети път от началото на двубоя, и отново изравнява резултата. Навлизаме в решителните геймове за сета.

5:4 Гейм на 15 за Димитров. Следва нова 60-секундна пауза, след която Весели ще сервира за оставане в сета. Иначе в деветия гейм нашето момче пласира няколко отлични начални удара, които му осигури сравнително лесното спечелване на точките.

5:5 Чехът пак не трепва. Нов убедителен гейм и равенство - 5:5.

6:5 Последен сервис гейм за Димитров в този сет и той го изигра отлично. Гейм на 0 за нашето момче. Пауза, след която Весели ще сервира за вкарване на сета в тайбрек. Пробив в този момент би бил с цената на сет за Димитров.

6:6 Няколко невероятни отигравания на Весели и ще гледаме тайбрек!

7:6 (5) ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ТАЙБРЕК, В КОЙТО ИМАШЕ МНОГО ДРАМА. ИРЖИ ВЕСЕЛИ ЗАПОЧНА ОТЛИЧНО И ПОВЕДЕ С 5:2. ГРИШО ОБАЧЕ НЕ СЕ ПРЕДАДЕ И СЛЕД НЯКОЛКО ФАМОЗНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ НЕ САМО ВЪРНА МИНИ-ПРОБИВИТЕ, НО УСПЯ ДА ОБЪРНЕ РАЗВОЯ НА ТАЙБРЕК - 7:5 ТОЧКИ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР! ПУБЛИКАТА Е НА КРАКА!

ВТОРИ СЕТ:

1:0 ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА ВТОРИЯ СЕТ! Григор поведе с 40:15 при сервис на Весели, чехът спаси първата точка за пробив, но при втората нашето момче не му остави шанс. Пробив за Григор Димитров!

2:0 Пробивът е затвърден! Григор спечели подаването си на 30 и вече държи съдбата на мача в собствените си ръце.

2:1 Весели печели подаването си на 0 и се разписва за сефте във втория сет.

3:1 Отлично! Гришо спечели подаването си на 0 и отново повежда с 2 гейма пред опонента си.

3:2 Младият чех определено впечатлява с представянето си. Весели по никакъв начин не се отказва да търси успеха в мача. Той спечели по категоричен няколко разигравания и отново намалява преднината на българина.

4:2 Григор Димитров спечели подаването си на 30 и отново повежда с 2 гейма напред в резултата. Гришо вече е само на 2 гейма от място на четвъртфинал в Букурещ.

5:2 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът поведе с 40:0, Весели намали на 30:40, но след това допусна двойна грешка и загуби подаването си за втори път. Пауза, след която Гришо ще сервира за място на четвъртфиналите!

6:2 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели подаването си на 0 и се класира за четвъртфинал в турнира. Следващият съперник на Димитров ще бъде Серхий Стаховски като двубоят ще бъде в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини