Григор Димитров си пожела трофея в Букурещ



22-04-2014 17:21 | Станко Димов

Григор Димитров от няколко дни е в Букурещ, където ще вземе участие в местния турнир на клей (АТР 250). Българинът приковава вниманието на местните фенове, които не пропускат негова тренировка с надеждата, че след заниманието ще могат да се доберат до снимка или автограф на нашата звезда. Във вторник Григор Димитров тренира с Жил Симон, а след тренировката отговори на въпроси на местни журналисти. Ето най-интересното от отговорите на Димитров:

За идването в Букурещ
Това не е първият път, когато идвам в Букурещ. Бях тук и преди две години. Чувствам се добре и искам да спечеля всеки мой двубой, ако мога дори титлата.

Защо избра да участва на BRD Nastase Tiriac Trophy
Избрах да дойда в Букурещ, защото чух добри отзиви за този турнир и исках да се уверя с очите си. Знам достатъчно неща за Румъния, знам колко велик е Илие Настасе. Също така днес имате няколко много силни състезателки като Сорана Кърстя и Симона Халеп, която постигна сензационни резултати. Мисля, че всеки знае колко добра е тя.

Как се чувства, когато го помолят за снимка или автограф
Чувствам се добре, когато феновете ме следват и искат от мен снимка или автограф, това наистина означава много за мен. Работих усилено, за да стигна до тук.

За скока в ранглистата на ATP и сравненията с Роджър Федерер
През последните месеци играя добре и това се отразява и на резултатите ми. Въпреки това, аз се стремя да се развивам всеки изминал ден, да ставам все по-добър. В миналото наистина ми казваха „Бейби Федерер”, но аз се опитвам да оставя този период назад. Мисля, че сравненията с Федерер са доста неуместни.

За животът извън корта и интереса на медиите към него
Опитвам се да се съсредоточа само върху играта си на корта, а на да отговарям на тези въпроси (бел.ред. за връзката с Мария Шарапова и сравненията с Роджър Федерер).

СНИМКИ ОТ ТРЕНИРОВКАТА И ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ГРИГОР!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини