Федерер с шампионски обрат в Монте Карло (видео)



18-04-2014 18:44

Роджър Федерер достигна полуфиналите на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Той направи това след майсторски обрат над Жо-Вилфред Цонга за над два часа битка - 2:6, 7:6(6), 6:1. Това е 27-а победа през 2014-а за Федерер, а за сравнение той реализира толкова чак по време на Уимбълдън.

В първия сет Цонга безпроблемно се наложи с 6:2 като успя да реализира два пробива в подаването на бившия номер 1.

Французинът демонстрира страхотен характер и до края на втория сет спаси общо 13 точки за пробив. Логично се стигна до решителен тайбрек. Кулминацията дойде при 6:6 точки, когато все пак по-опитният все пак взе превес и изравни резултата в сетовете.

Това бе повратният момент в мача. ФедЕкспрес за отрицателно време взе аванс от два пробива в подаването на Цонга за аванс от 5:0 в третия сет. Французинът все пак успя да спечели веднъж подаването си до края на битката, но нищо повече.

В кариерата на Федерер това е неговата победа номер 950! Любопитното е, че той все още не е печелил турнира в Монако като има три загубени финали срещу Рафаел Надал.

За място на финал Федерер ще спори с Новак Джокович. Фед води със 17:16 в преките сблъсъци до момента. Само на клей ситуацията е 3:3 между тях.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини