Давид Ферер със сензационен успех над Надал (видео)



18-04-2014 15:45

Давид Ферер се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Испанецът достигна до тази фаза след сензационен успех в два сета над осем-кратния шампион в състезанието Рафаел Надал след 7:6(1), 6:4 за над два часа битка.

За Ферер, който по-рано в турнира надигра Григор Димитров, това е шеста победа над Надал при цели 21 загуби. Любопитното е, че тя е едва втора на любимия и на двамата клей.

Първият сет продължи близо час и половина и предложи изключителна битка. В него двамата си размениха по два пробива и се стигна до логичен тайбрек. В него Ферер се наложи повече от убедително със 7:1 точки. Общо в този сет Надал направи нехарактерните 27 непредизвикани грешки при 20 за опонента си.

Преди този мач Надал бе със статистика 27 победи и 16 загуби, след като загуби първи сет на клей. В този случай той обаче не съумя да стигне до обрат.

Ферер доминираше във втората част и се откъсна с два пробива аванс за 5:2. Матадора даде всичко от себе си и успя да върне интригата като проби съперника си веднъж. Това обаче бе всичко, за което имаше сили и Ферер узакони победата си в два сета на свой сервис.

За Ферер това е пета победа над действащ номер 1 в света - 3 срещу Надал и по веднъж над Новак Джокович и Андре Агаси. Ферер е и четвъртият играч, който успява да победи повече от веднъж Надал на клей. Другите са Новак Джокович 3 пъти, Гастон Гаудио 3 пъти и Роджър Федерер 2 пъти.

В полуфиналите Ферер ще играе със Станислас Вавринка. Досега Ферер води със 7:5 в преките сблъсъци между двамата. Само на клей испанецът е с превес от 5:2 успеха. Швейцарецът обаче спечели последните им два мача от 2013-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини