Федерер пак с експресна победа, очаква Цонга (видео)



17-04-2014 16:52 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Бившият №1 в света се наложи с 6:4, 6:1 над Лукаш Росол (Чехия).

Федерер започна колебливо срещата и след ранен пробив изоставаше с 1:3. Последваха обаче много добри изпълнения на швейцареца, който спечели 10 от последните 11 гейма в мача и се поздрави с крайния успех след едва 57 минути игра.

Любопитното е, че в предишния кръг Федерер надви друг чех – Радек Щепанек, като и тогава мачът продължи по-малко от час (52 минути). И тогава Федерер, подобно на днес, показа изключителна успевамоест при точките за пробив – 4 от 4!

На четвъртфиналите ФедЕкспрес ще срещне Жо-Вилфред Цонга, който днес обърна Фабио Фонини навръх 29-ия си рожден ден – 5:7, 6:3, 6:0. В тази част на схемата е и шампионът от миналата година Новак Джокович, с когото Федерер може да се срещне евентуално на полуфинал.

Припомняме, че турнирът в Княжеството е един от малкото от "Мастърс 1000" сериите, които Федерер никога не е печелил. Доминатор в надпреварата е Рафаел Надал, който е шампион в Монте Карло общо 8 пъти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини