Григор Димитров: Следващата ми цел е място в топ 10



Григор Димитров: Следващата ми цел е място в топ 10
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-04-2014 19:48

Григор Димитров остана доволен от успеха на националния ни тим в Гърция за Купа "Дейвис". Сега той вече изцяло е насочил вниманието си към предстоящия турнири на клей.

Гришо отчита, че заедно с наставника му Роджър Рашид планират да променят някои компоненти от играта му, но все още изчакват, тъй като не искат това да става по средата на вече започналия сезон.

"Всичко е в детайлите при работата ми с Рашид. С него намерихме необходимия баланс, а той е в малките неща. Преди това не се получаваше, а е от особена важност. Няма кой знае каква тайна, която да разкрия в тази връзка. В последните шест месеца съм променил главно някои детайли," откровен е Гришо пред БНТ.

"Увереността идва с всяка една постигната победа. Вече имам две АТР титли. Мога още много повече, чувствам го. Жалко, че не дойдоха по-рано. По-добре късно отколкото никога. Стремя се да поддържам добро ниво и се надявам да дойдат и по-големи успехи," смята още световният номер 15, чийто трофеи той извоюва в АТР 500 турнира в Акапулко и през 2012-а в Стокхолм.

"Не смея да променям нищо кардинално в играта ми. По средата на годината не ми се рискува. С отбора ми мислим върху подобни неща, но засега отлагаме и не бих ги споделил."

Димитров споделя, че е в добри отношения с повечето топ играчи, включително и с най-големите звезди в спорта. "Определено има хора, които вече гледат с различно око на мен. Усещам го. Това е част от играта.

"Всички в съблекалнята се разбираме. Има и много бъзици между нас и "задкулисни игри". Приятелски сме настроени, макар на корта всеки иска да спечели. Всеки знае какво да очаква от другия."
 
Досега Григор има победи над двама от "Голямата четворка" - Новак Джокович и Анди Мъри и е убеден, че скоро може да го направи и срещу другите двама - Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Какво е нужно да направя още? Да спечеля още един сет! Вярвам, че мога да побеждавам най-добрите в света като Джокович и Анди Мъри. Този момент ще дойде. Клей сезонът настъпва, така че защо не още сега?! Всичко може да се очаква на клей, макар да не се счита за най-добрата ми. Аз съм израснал на нея. Надявам се да се представя по-силно сега," пожелава си Гришо.

Първата ракета на България признава, че големият интерес към личния му живот неминуемо му се отразява, но той се опитва да разделя нещата.

"В личния живот хубавите моменти винаги са добре дошли. Разделил съм нещата и всеки си има отделно място. Винаги е било по-добре да си спокоен в това отношение. Доволен съм от постигнатото до момента, но съм далеч от основните неща, които искам да постигна. Следващата ми цел е място в топ 10. Дано до края на годината да успея."

Какво би казал на младите спортисти? "Нужна е много работа, жертви. Винаги съм считал, че тенисът е индивидуален спорт, но това не е точно така - имаш треньор, семейство, мениджър и всеки има своя роля, а ти трябва да им вярваш на 100%.

"Не искам да използвам думата звезда или идол. Добър съм в това, което правя. Радвам, се че доставям усмивка и на други хора. Приятно ми стана на отношението, което получих," обобщава Григор Димитров на въпрос дали се счита вече за звезда на фона на това, че навсякъде, включително в Гърция, е приветстван от голям брой почитатели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини