България спечели убедително гостуването си на Гърция за Купа "Дейвис"



България спечели убедително гостуването си на Гърция за Купа "Дейвис"
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-04-2014 14:15

България спечели гостуването си на Гърция с убедителното 4:1 победи и така запази мястото си във втора група на зона Европа/Африка в турнира за Купа „Дейвис”. Победите за тима ни предвождан от капитана Тодор Енев на сингъл постигнаха Григор Димитров и Димитър Кутровски, които се изявиха успешно и в срещата на двойки. Единственото поражение за отбора ни допусна дебютантът Динко Халачев.

И в трите дни на срещите гръцките фенове изпълниха трибуните на тенис комплекса „Илиуполи” в Атина. Очаквано най-сериозен интерес, преминал на момент в истерия, имаше към първата ни ракета Григор Димитров. На сериозно внимание обаче се радваше целия ни отбор.

За да подкрепят Гришо, в гръцката столица дойдоха председателят на БОК Стефка Костадинова, членът на УС на БФТ Лъчо Танев, бившият президент на Левски Томас Лафчис, популярният спортен журналист Краси Минев и други.

Нашите натрупаха комфортна преднина в петък, когато Григор Димитров и Димитър Кутровски загубиха общо един сет в двубоите си на единично. В събота Гришо и Дими в тандем се наложиха над представителите на домакините Маркос Каловелонис/Александрос Якупович с 3:0 сета, в отделните части 7:6 (4), 6:2, 6:4.

В откриващия двубой в неделя Гърция постигна първа победа, след като Александров Якупович победи с 2:0 сета Динко Халачев. В отделните части 7:6 (2), 6:1 малко повече от час и половина игра.

В последната пета среща Димитър Кутровски направи впечатляващ обрат срещу Харалампос Капоянис за 5:7, 6:0, 6:1. След като Дими загуби първата част той записа серия от 11 поредни гейма и малко по-късно оформи крайния резултат в битката.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА КУПА ДЕЙВИС

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА КУПА ДЕЙВИС

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН НА КУПА ДЕЙВИС

Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Атина

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини