Григор: Ключът към успеха е в отдадеността (видео)



05-04-2014 17:56 | Станко Димов

България си гарантира оставане във втора група на зона Европа / Африка, след като поведе с 3:0 победи в двубоя с Гърция. В съботната среща на двойки, Григор Димитров и Димитър Кутровски се наложиха с 3:0 сета над тандема на домакините. След двубоя, 15-ият в ранглистата Димитров не скри задоволството си от успеха и още веднъж използва възможността да благодари на всички, които дойдоха на „Илиуполи тенис център”.

„Преди всичко искам да кажа, че съм щастлив от победата. Благодаря на домакините за организацията, както и на всички, които дойдоха на корта да ни подкрепят. Определено вниманието върху мен е голямо и не е лесно да играя при такива обстоятелства, но аз просто се опитвам да покажа най-доброто от себе си.

Напрежението? То е навсякъде, аз се опитвам да се справя въпреки него. Моите очаквания към самия мен са огромни, така че не е трудно да се справя с напрежението и големите очаквания на всички останали. Най-доброто, което мога да направя е да продължа да работя по начина, по който считам за правилен”.

Запитан каква е тайната на успеха и какво трябва да правят децата, които тренират тенис и искат да пробият в този спорт, Димитров сподели следното:

„Поколенията в тениса се променят постоянно, сами виждате. Всеки има свое собствено възприятие за нещата. Лично за мен всичко е въпрос на отдаденост. Никога не съм искал да правя нищо друго, освен да играя тенис. За децата е важното е да решат какво точно искат да правят. И след като вземат решението да са сигурни, че не са сгрешили”.

Въпреки, че се познават отдавна, Гришо и Димитър Кутровски едва сега за първи път играха като тандем на двойки. Ето какво сподели Димитров по този повод:

„Винаги е приятно, когато играеш с някого за първи път. Бях развълнуван, познаваме се добре с него и всеки един от нас знаеше какво да очаква от другия. Мисля, че беше забавно”.  

Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Атина

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини