Виктория Томова спечели титла на двойки в Хърватия



05-04-2014 10:19 | Станко Димов

Националката на България за "Фед Къп" Виктория Томова спечели титлата на двойки на турнира по тенис на червени кортове в хърватския град Шибеник с награден фонд 10 хиляди долара.

Томова и Агнеш Букта (Унгария), поставени под номер 2, победиха на финала Ева Рутарова и Каролина Стухла (Чехия) със 7:6(12), 6:1.

Така Томова взе шеста титла при дуетите от турнирите на ITF и първа за сезона. Тя заработи 12 точки за световната ранглиста на двойки и 319 долара. В надпреварата на сингъл 19-годишната софиянка отпадна на четвъртфиналите, след като загуби от Катарина Йокич (Сърбия) с 4:6, 7:6(1), 3:6.

Вивиан Златанова спечели първа титла на двойки в кариерата си в турнирите на ITF. Златанова и Анна Григорян (Русия) победиха вторите в схемата Диана Боголий (Украйна) и Маргарита Лазарьова (Русия) със 7:6(5), 6:2 на финала при дуетите на надпреварата по тенис на червени кортове в Шимкент (Казахстан) с награден фонд 10 хиляди долара.

Така 16-годишната българка си осигури 12 точки за световната ранглиста на двойки и 319 долара.

На единично поставената под номер 5 Златанова победи категорично Албина Хабибулина (Узбекистан) с 6:2, 6:2. За титлата пазарджиклийката ще спори с четвъртата в схемата Александра Гринчишина (Казахстан).

В същия град, на турнира за мъже, Александър Лазов се класира за финала. Поставеният под номер 7 Лазов се наложи над партньора си на двойки Денис Бейтулахи (Сърбия) с 6:4, 0:6, 6:2. 

Така левичарят от Пазарджик си осигури 10 точки за класацията на АТР, а в спора за трофея утре ще срещне квалификанта Дмитро Баданов (Украйна).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини