Григор Димитров поведе България срещу Гърция (видео)



04-04-2014 14:40

Григор Димитров даде преднина на България в решителната битка срещу Гърция за оставане във Втора Евро-африканска група на турнира за Купа "Дейвис". Българинът надигра Маркос Каловелонис след 6:3, 6:4, 6:0 за час и половина игра.

Като цяло Гришо нямаше абсолютно никакви проблеми с 690-ия в ранглистата 19-годишен младок. Неравностойната битка смълча и пълните трибуни в Атина.

От своя страна местните зрители не пропускаха да аплодират Григор и за добрите му изпълнения в мача. Българинът от своя страна на няколко пъти демонстрира спортсменство и при спорни точки признаваше грешките на съдиите, с което още повече се хареса на местните.

Двубоят започна с пробив за Григор, който веднага дръпна 2:0. Това му бе напълно достатъчно за само 35 минути да затвори с 6:3.

Най-интересен бе вторият сет. Каловелонис спаси две точки за пробив и се задържа сравнително равностойно до 3:3. В седмия гейм обаче Гришо стигна до две точки за пробив и в крайна сметка реализира втората, а оттук нямаше връщане за него в тази част.

Каловелонис изцяло свали гарда и в третия сет дори не успя да спечели гейм срещу първата ни ракета.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ!


Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Атина

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини