Битка №40



30-03-2014 13:31 | Станко Димов

Тази вечер Рафаел Надал и Новак Джокович ще излязат един срещу друг за 40-и път! Двамата ще спорят за трофея в Маями, а зрителите едва ли могат да искат по-зрелищен финал, след като Рафа и Ноле са съответно №1 и №2 в света.

Това ще бъде третият в случай в историята на надпреварата в Кий Бискейн, в който на финал достигат двамата най-добри тенисисти в света. Любопитното е, че за последно това се случи през 2011-а, когато за трофея спориха ... Надал и Джокович. Тогава сърбинът отмъкна трофея след тайбрек в третия сет.

Двубоят за Рафа определено ще бъде с по-емоционален заряд, тъй като Маями е една от малкото „Мастърс 1000” титли, която липсва във витрината на испанеца. До момента той има спечелени рекордните 26 трофея на подобно ниво!

ЛИНКОВЕ ЗА ПРЯКОТО ИЗЛЪЧВАНЕ ВИЖТЕ ТУК!


„Искам да спечеля всеки един турнир, в който участвам. Когато стъпя на корта мотивацията ми винаги е пределно висока. Маями е важен турнир, който до момента никога не съм печелил. Въпреки това смятам, че съм се представял доста силно тук. Все пак за четвърти път ще бъда на финал. Надявам се да бъда напълно готов за двубоя в неделя”, коментира Рафа в навечерието на турнира.

„С Новак сме играли 39 пъти, между нас няма тайни. Знам, че за да имам шанс да го победя трябва да играя на максимума на възможностите си. Трябва да сервирам добре и да бъда агресивен, това е тактиката срещу играч като Ноле”, коментира испанецът, който води с 22:17 в преките дуели със сърбина.

„Гледах няколко мача на Рафа през седмицата. Той определено удря топката много добре, чувства се уверен на корта. Той никога не е печелил в Маями и това ще бъде допълнителна мотивация за него”, коментира от своя страна Новак Джокович.

Сърбинът също така призна, че успехът в Индиън Уелс преди 2 седмици се е отразил изключително положително на психическата му нагласа.

„Начинът, по който триумфирах в Индиън Уелс ми вдъхва увереност. На няколко пъти правих обрати, като особено важен бе този над Федерер на финала. Да спечеля със 7:6 е третия сет срещу него е нещо много специално. Роджър е роден за голямата сцена, той играе страхотен тенис и е особено силен на силните турнири”, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини