Григор Димитров: Най-тежкият ми мач бе с Джокович с Мадрид



29-03-2014 13:13 | Станко Димов

Григор Димитров се прибра в България за двубоите от Купа "Дейвис" в началото на април и днес даде специална пресконференция. Той сподели, че като доволен от представянето си от началото на годината, но въпреки това е доста критичен към себе си.

Световният номер 16 не скри, че в края на миналата година е провел най-тежката си подготовка за сезон и първите резултати в трите месеца от 2013-а вече се виждат.

"Нужно е упорита работа всеки ден. За да си на ниво трябва да даваш най-доброто от себе си. Подготовката ми бе много тежка, особено този декември. Тренирах адски много особено във фитнеса и това ми даде чудесна база за турнирите които изиграх," разкри първата ни ракета, чийто треньор Роджър Рашид е известен с това, че е особено добър в изготвянето на програми за физическа подготовка на неговите възпитаници, сред които са Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга.

"Упоритата ми работа се вижда по резултатите, които постигнах. Трябва да се събуждаш с високи цели и положителни емоции. Така подхождаме и с моя треньор," убеден е той.

СНИМКИ ОТ ОТКРИТИЯ УРОК НА ГРИГОР В СОФИЯ

СНИМКИ НА ГРИГОР В СОФИЯ!


"Най-важното е да се събуждаш със специална мисъл и цел. Това е едно от нещата, които ме карат да бъда активен. Не е лесно, има дни, в които не си на 100% и е много трудно, но трябва да се мотивираш.

"Преди Австралия тренирах изключително много и това беше най-тежкият период в кариерата ми. Сега всичко ми се вижда адски лесно. Най-тежкият мач в кариерата ми е с Джокович в Мадрид. Мачът ми с Анди Мъри преди няколко седмици също. те са в главата ми и си ги спомням много ясно," разкри още Григор Димитров.

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини