Надал: Да спечеля в Маями е наистина важно за мен



29-03-2014 10:03

В неделния финал на "Мастърс 1000" турнира в Маями Рафаел Надал и Новак Джокович ще подновят своето съперничество. Предстои техният 40-и дуел като испанецът води досега с 22:17.

За трети път в историята на този турнир в спора за трофея ще се срещнат първите двама в ранглистата играчи. През 2011-а Надал и Джокович отново бяха в тази роля и тогава Ноле спечели драматичната битка.

Любопитно е да се отбележи, че Надал има 26 трофея от "Мастърс 1000" сериите, но единственият липсващ в колекцията му е тъкмо този в Маями.

"Турнирът в Маями е наистина важен турнир за мен, но никога не съм имал шанса да го спечеля, а съм бил четири пъти на финал. В неделя ще опитам пак," заяви Рафа.

"Единственият начин да победя Новак е да покажа най-добрия си тенис. Трябва да сервирам добре и да бъда агресивен. Като цяло се представих добре в първите си три мача. Мисля, че съм повишил нивото си от Индиън Уелс насам. Загубил съм само веднъж мой сервис гейм, което на тази настилка е особено важно," допълни още световният номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини