Уникално: Финал без полуфинали в Маями!



29-03-2014 00:30 | Станко Димов

Финалът на „Мастърс 1000” турнира в Маями вече е ясен! За трофея ще спорят №1 и №2 в схемата Рафаел Надал и Новак Джокович. Любопитното е, че и двамата достигнаха до последния мач в турнира без да играят на полуфинал!

Кей Нишикори, който трябваше да играе в първия полуфинал срещу Новак Джокович, се отказа заради травма в слабините. Няколко часа по-късно „примерът” му последва и Томаш Бердих. Чехът, който трябваше да играе с Рафа Надал, изтъкна като мотив гастроентерит!

Така, без да играят полуфинали, Надал и Джокович се класираха за финал в Маями. Това ще бъде техен 40-и двубой, като до момента испанецът води с 22:17 победи. Само в "Мастърс 1000" сериите Новак е с аванс от 11:9 успеха. Във финални двубои сърбинът също води с 10:9, както и в срещи на твърди кортове на открито - 10:5.

"Съжалявам за Кей, съжалявам и за Томаш. Съжалявам много и за организаторите и най-вече съжалявам за феновете, които очакваха с нетърпение двубоите", бе краткият, но категоричен коментар на Матадора.

Билетите за полуфиналните двубои в Маями бяха разпродадени на цена $400 за единична бройка. 

Любопитното е, че тази година в Маями за титлата ще спорят №1 и №2 в схемата при жените (Серина Уилямс и Ли На), както и №1 и №2 при мъжете – Рафа и Ноле.

Турнирът в Маями е един от малкото от сериите „Мастърс 1000”, които Надал никога не е печелил. Испанецът има 3 загубени финала до този момент. Джокович пък е 3-кратен шампион в турнира.

Още един любопитен факт – турнирът в Маями ще бъде 28-ият от 29-те последни „Мастърс 1000”, в които шампион ще бъде някой от Голямата четворка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини