Джокович показа класа срещу Мъри и е на полуфинал в Маями



Джокович показа класа срещу Мъри и е на полуфинал в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-03-2014 00:00

Новак Джокович постигна своята 12-а победа над Анди Мъри и така си осигури участие в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Маями. Сърбинът се справи със своя съперник след 7:5, 6:3 за час и половина игра.

Първата част бе равностойна и продължи 53 минути. Въпреки че впечатли с няколко много хубави изпълнения в този сет Мъри отново се пречупи в самия край. Шотландецът не успя да реализира точка за пробив при 5:5, а малко след това допусна да бъде пробит на нула при 6:5 за Джокович.

Мъри стартира по-уверено втория сет и поведе с пробив за 3:2. Последва нов необясним спад за играч от неговата класа. Джокович веднага върна пробива за 3:3 след две последователни двойни грешки на сервиращия. До края на двубоя Джокович спечели общо четири поредни гейма и си осигури крайния успех.

В полуфиналите Джокович ще играе с Роджър Федерер или Кей Нишикори. Ноле се надява втори път в кариерата си последователно да спечели турнирите в Индиън Уелс и Маями.

Любопитен факт е, че Анди Мъри пък няма победа над играч от топ 10 от юли 2013-а, когато надви тъкмо Джокович за историческата си титла на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини