Григор Димитров ще играе срещу Гърция



25-03-2014 10:09 | Станко Димов

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев обяви състава за двубоя срещу Гърция в Атина от 4 до 6 април, който е за оставане във втора група на Евро-африканската зона.

Първа ракета ще бъде Григор Димитров, който е №16 в световната ранглиста. Останалите избраници на Енев бяха в състава и за мача срещу Финландия в Хелзинки в първия кръг (2-3). Това са Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов и Динко Халачев.

"Оптимист съм за срещата в Атина. Имаме сили и възможности да победим. Присъствието на Григор е голям плюс за нас и голямо вдъхновение за всички в отбора. Лагерът преди двубоя започва днес в Българския национален тенис център", заяви капитанът Енев.

Срещата Гърция - България ще бъде на червени кортове в Тенис клуб "Илиопулис". Домакините още не са обявили официално своя състав, като срокът за това е до края на деня.

В първия кръг гърците загубиха с 1-3 от Босна и Херцеговина в Сараево. Капитанът Георгиос Каловелонис повика за тази среща тенисисти, които са извън топ 500 на световната ранглиста. Това бяха Александро Якупович, Маркос Каловелонис, Харалампос Капоянис и Константинос Микос. В мача не взе участие първата ракета на Гърция Теодорос Ангелинос, който е №283 в класацията на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини