Японец пречупи Григор Димитров в Маями



24-03-2014 02:24 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс 1000” турнира в Маями. В двубой от трети кръг, българинът отстъпи след 6:7 (1), 5:7 пред Кей Нишикори. Това беше втори двубой между двамата, а азиатецът постига втора победа. Въпреки поражението Димитров няма да загуби точки, туй като миналата година също достигна до тази фаза на турнира в Кий Бискейн. 

Първият сет на мача продължи 50 минути и предложи здрава битка, в която Димитров и Нишикори получиха по веднъж шанс да пробият подаването на съперника. Първата възможност се откри в култовия седми гейм пред азиатеца, но Григор се справи. На свой ред българина стигна до брейк-бол при 6:5 и 40:30 в своя полза, което означаваше и сетбол!

За жалост точно в този момент японецът намери най-добрия си сервис и пласира 2 аса, след което докара нещата до тайбрек. В допълнителния гейм Нишикори поведе с 6:0, Григор намали за 6:1, но за повече нямаше сили – 7:1 точки и първи сет за Нишикори.

В началото на втория сет се случи нещо много любопитно. На едно от момичетата, които подава топки, явно и прилоша й Григор я хвана за ръка и и помогна да стигне до столчетата за почивка, с което си заслужи бурните овации на публиката.

Сетът, подобно на първата част, вървеше към тайбрек, когато Нишикори проби.

При 6:5 в своя полза, японецът изоставаше с 0:40, но въпреки това спечели следващите 5 точки и се справи с началния удар на Димитров, с което си заслужи и място в четвърти кръг.

Следващият турнир за Григор Димитров ще бъде "Мастърс 1000" в Монте Карло от 13-и април.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини