Григор Димитров – Кей Нишикори 6:7, 5:7 (гейм по гейм)



23-03-2014 22:32 | Станко Димов

Григор Димитров загуби от Кей Нишикори двубоя си от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями. В отделните части японецът се наложи със 7:6(1), 7:5 за час и 42 минути игра.

Това бе втори техен дуел, като в първия японецът се наложи с 6:3, 6:4 (Шанхай 2013, I кръг).

Така Нишикори се класира за IV кръг (осминафинал), където ще премери сили със спечелилия двубоя Андреас Сепи – Давид Ферер.

С достигането си до трети кръг Гришо защити точките от миналата година (45) и си гарантира близо $28 000 от наградния фонд.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Гришо ще сервира първи:

1:0 - Григор започна да сервира отлично и бързо поведе с 40:0. При този резултат Нишикори впечатли с чудесен минаващ удар от форхенд спрямо излезлия на мрежата Димитров. Българинът затвори след това с ас.

1:1 - Отличен отговор за Нишикори. Той сервира много добре и не остави шансове на българина.

2:1 - Димитров загуби първото разиграване в гейма, което бе доста продължително за 0:15. След това обаче той намери сервиса си и не остави шанс на опонента.

2:2
- Нишикори демонстрира няколко чудесни изпълнения - две от форхенд и една къса, за да поведе с 40:0. В крайна сметка той затвори на 15.

3:2 - За трети път Гришо затваря своя сервис гейм на 15. По трибуните се чува българската агитка, която го подкрепя.

3:3 - Ретурите на българина отново не бяха достатъчно дълбоки и Нишикори с лекота поведе 30:0. След това Димитров спечели най-дългото разиграване с внушителен бекхенд по правата, който публиката веднага награди с аплодисменти. След хубави сервиси Нишикори отново изравнява.

4:3 - Две непредизвикани грешки на Димитров и той се озова в трудна ситуация 0:30. След това той намери първия си сервис и без да влиза в дълги разигравания изравни 30:30. Нишикори достигна до първа точка за пробив при 40:30, но я пропусна след непредизвикана грешка от бекхенд. Гейм за сервиращия.

4:4 - Нишикори сервира отлично и затваря на нула. Дотук той е спечелил 1 точка повече в първите осем гейма - 22 срещу 21.

5:4 - Гришо си спечели аплодисментите на публиката с прекрасен бекхенд за 30:15. И въпреки че не намираше първия си сервис в този гейм в повечето случаи, световният номер 16 се доближава до спечелването на първата част.

5:5 - Доста грешки и от двамата доведоха ситуацията в гейма до 30:30. В този момент Нишикори реализира два добри първи сервиса, а след това при геймбола направи и хубав печеливш удар от форхенд. Отново равенство.

6:5 - В пореден случай Григор Димитров започна с грешка и 0:15. След това обаче в стил "Федерер" с лекота затвори в своя полза. По трибуните отново се чува гласовитата българска агитка.

6:6 - Интересната битка продължи. Няколко добри изпълнения и от двамата за 30:30. В този критичен момент Нишикори не издържа на напрежението и прати форхенда си в аут. Това значеше първа точка за пробив и сетбол за българина. Той го спаси, след като на свой сервис поиска "Ястребово око" и топката се оказа добра за ас. Японецът се измъква от тежката ситуация и предстои тайбрек.

6:7 - Две двойни и няколко непредизвикани грешки на Григор позволиха на Нишикори да поведе с 6:0 точки. Той реализира втората.

ВТОРИ СЕТ, Нишикори ще сервира първи:

1:0 - Повече от убедително начало за Нишикори. Той без никакви проблеми приключва този откриващ гейм на 15.

1:1 - Отлично сервиране за Димитров и той изравнява резултата. След хубавия печеливш удар от форхенд за геймбола отново се чуха виковете "Айде, Гришо" на българската агитка.

* В този момент на едно от момичетата помагащо за събиране на топките по корта му стана лошо, което бе забелязано от българина. Той специално придружи момичето до трибуните и бе награден с аплодисменти от целия втори по големина корт в Маями.

2:1 - Нишикори отново сервира на ниво и бързо поведе 40:0. Димитров спечели най-дългото разиграване в гейма, което бе доста впечатляващо, а след това с нови добри изпълнения изравни 40:40. Два добри първи сервиса спасиха японеца.

2:2 - Без първи сервис и след неубедителни изпълнения Григор изостана 0:30. Нов страхотен негов форхенд му позволи да стигне до равенство 30:30. Българинът пропусна геймбол след двойна грешка, но след това намери първия си сервис и реши проблемите си.

3:2 - Този път Нишикори се справи без затруднения. Той завърши гейма с един от малкото си завършващи удари от бекхенд, който бе може би най-доброто му изпълнение в мача.

3:3 - Познато вече. Серия чудесни удари на Григор и серия грешки за 30:30, а след това и 40:40. Все пак най-добрият ни тенисист не допуска повече колебания.

4:3 - Нишикори започна успешно и с малко късмет поведе 30:0. Григор обаче изравни, а при втората точка направи уникален бекхенд, който със сигурност е едно от най-впечатляващите изпълнения в турнира - 30:30. И въпреки това два хубави сервиса спасиха Нишикори.

4:4 - Отличен гейм на нула за българската тенис гордост.

5:4 - Нишикори продължава без загубен сервис гейм в мача. Той имаше някои затруднения, но въпреки това дори не се наложи да спасява точка за пробив.

5:5 - Нишикори бе само на 2 точки от победата при 15:30. В този момента Гришо бе ядосан от решение на съдията Седрик Мурие и дори си позволи да спори дълго с него, за което бе освиркан. След това българинът сякаш се ядоса и реализира два поредни аса и затвори убедително гейма си.

6:5 - Сервиращият японец завърши и втората част без да бъде пробит. Той бе повече от убедителен и дори не загуби точка отново. Дали ще видим нов тайбрек?

7:5 - Прекрасни сервиси осигуриха на Григор преднина от 40:0. В този момент той допусна необясним срив и загуби пет поредни точки по елементарен начин. А това означаваше загуба в трети кръг на "Мастърс 1000" в Маями след час и 42 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини