Александър Лазов спаси 3 мачбола и стигна полуфинал в Ираклион



21-03-2014 13:39

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Лазов спаси 3 мачбола и се класира за полуфиналите на тенис турнира в Ираклион, Гърция, който е с награден фонд 10 000 долара.

Левичарят от Пазарджик се наложи над Робин Щанек от Чехия след обрат с 5:7, 6:1, 7:6(4). При 4:5 в третата част Лазов отрази трите възможности на Щанек за спечелване на двубоя. В тайбрека Александър поведе от самото начало и при 6:4 точки стигна на свой ред до два мачпойнта, като реализира още първия.

За достигането до полуфинал Лазов заслужи 6 точки за световната ранглиста. Следващият му съперник е отново от Чехия и това е водачът в схемата Ян Херних. Миналата седмица, отново в Ираклион, българинът отстъпи на този съперник в три сета на четвъртфиналите.

На турнира в Анталия, Турция, Димитър Кузманов отстъпи на четвъртфиналите на друг чех - Ян Сатрал с 4:6, 5:7. В първата част пловдивчанинът допусна пробив в заключителния десети гейм. Във втората Кузманов отново беше пробит и съперникът му сервираше за място на полуфинал при 5:3.

В един луд гейм българинът отрази три мачбола и накрая успя да върне брейка при 15-ата си възможност в двубоя. За съжаление в 12-ия гейм Кузманов спаси още два мачбола, но при третия Сатрал успя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини