Шампионът Джокович: Няколко точки решиха титлата



17-03-2014 15:31 | Станко Димов

Новак Джокович спечели първата си титла за сезона, след като в неделя вечер надви с 2:1 сета Роджър Федерер на финала на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс.

„Както казах преди двубоя – няколко точки ще решат крайния победител. Точно това и стана”, коментира Ноле след последната точка. „Роджър играе на много високо ниво...той просто играе по-добре в сравнение с последните 13, 14 месеци. Знаех, че за да го победя, трябва да играя на ръба на възможностите си и да запазя концентрация до последната точка. Точно това и направих. Много съм горд от постигнатото от мен през целия турнир”, коментира световният №2.

За 26-годишният сърбин това беше 42-а титла на ниво АТР и 17-а от „Мастърс 1000” сериите, изравнявайки постижението на Андре Агаси.

Освен това Джокович е на път да изравни баланса в двубоите с Федерер, като в момента изостава само с една победа в преките сблъсъци с швейцареца – 16:17.

За Ноле това бе трети триумф в Индиън Уелс след 2008-а и 2011-а. Така той се изравни на второ място във вечната класация с Джими Конърс, Майкъл Ченг и Рафаел Надал, които също са печелили по 3 пъти надпреварата в Калифорния.

„Начинът, по който спечелих титлата в Индиън Уелс ме кара да се чувствам щастлив и удовлетворен, защото в последните 3 двубоя (Чилич, Иснър и Федерер) имах ситуации, които бяха много напрегнати и емоционални. Няколко точки, които можеха да отидат и в двете посоки, бяха на моята сметка и това ми помогна да спечеля. Най-важното нещо за мен е, че през цялото време останах психически много стабилен. Това е нещо, което ми дава увереност за турнирите до края на сезона”, коментира сърбинът.

Време за почивка за Джокович няма да има. Още тази седмица сърбинът, подобно да останалите играчи от елита, ще се включи в друг много силен турнир – Sony Open в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини