Енен отупа Сесил (+видео)



06-01-2010 11:29 | Станко Димов

Жюстин Енен надигра Сесил Каратанчева с 6:4, 6:3 във втория си мач, след като се завърна на корта. Това стана на турнира в Бризбейн, Австралия, който е с награден фонд от 220 хиляди долара. Така в следващата фаза тя ще играе с унгарката Мелинда Чинк.


Двубоят приличаше на спаринг, в който белгийката изпробва новите си удари. Сесил имаше своите проблясъци, но като цяло не успя истински да затрудни Енен. Трябва да се отчете, че Каратанчева игра с превръзка на своето бедро и очевидно не бе в оптимално физическо състояние.

И двата сета се развиха напълно идентично. Каратанчева дръпваше с по 2:0 гейма и след това Енен постепенно намираше ритъма си и обръщаше. Все пак трябва да се отбележи, че в първия сет ситуацията изглеждаше равностойна чак до 4:4, когато везните наклониха към бившата номер 1.

 

След чудесния старт на втория сет и преднината си от 2:0, българката в общи линии стана зрител на ставащото до края на мача. Енен взе 5 поредни гейма и сервираше за мача. Каратанчева някакси успя да пробие, но с това се изчерпаха проблясъците й и белгийката затвори срещата с 6:3. В крайна сметка Енен заби цели 23 печеливши удара срещу едва 5 за ракета номер 3 на Казахстан. 


Със спечелването на квалификациите на турнира и достигането до втори кръг на основната схема, Каратанчева си осигури 46 точки за световната ранглиста и близо 4000 долара от наградния фонд.



Kazakhstan's Sesil Karatantcheva hits a backhand against Belgium's Justine Henin during their match at the Brisbane International tennis tournament January 6, 2010.

 





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини