Да разнищим Григор Димитров



14-03-2014 19:57 | Джонатан Скот

До гуша ми дойде от Бейби Фед. От едната страна е Роджър Федерер елегантен, балансиран и грациозен. От другата е Григор Димитров, който често изпитва проблеми с намирането на баланс, дори когато реализира невероятни печеливши удари. Несигурен е в придвижването си, а резултатите му са спорни. Или казано по друг начин имаме иконата Федерер и галопиращия Димитров.

Затова нека просто приключим с този прякор Бейби Фед. Мислех, че този казус е затворен, след като преди няколко месеца самият Григор обяви, че не иска да носи това прозвище. И с право, след като то продължава да оказва влияние върху играта му. А това се вижда с просто око.

Забравете Мария за момент. Забравете тази история. Как се решава проблем като този на Димитров? 22-годишният българин извоюва титлата в Акапулко и достигна до 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия, където отпадна от Рафаел Надал. Но после загуби от своя находчив колега Ърнест Гулбис след 6:2, 1:6, 5:7 на Индиън Уелс, което няма как да не е произвело вкус на огорчение във феновете му. Да, той ще направи невероятен удар, който да попадне на първа страница на списанията, но в крайна сметка дали това ще му донесе победата?

Гулбис призна след срещата им, че във въпросните три мача, които двамата изиграха един срещу друг в последния месец, е открил недостатъците, дефектите в играта на българина. А освен това даде да се разбере, че ще стане №1 в света, което е доста сериозно, идвайки от устата на някой, който в момента е 22-и в ранглистата. Освежаващо от Гулбис, който на моменти си остава дивак, но си струва да бъде чут.

И докато латвиецът оставя трайна следа, то това, с което Димитров ще бъде запомнен през последната седмица, е нахлуването на Новак Джокович на пресконференцията му, за да обсъдят двамата изваяния външен вид на българина и любимите му бонбони от серията „Шугарпова”.

„Леко киселият”? Да се надяваме, че не така ще се чувства Димитров в края на кариерата си. Дали ще бъде обграден от величие, или ще оцени себе си като кисел, когато стане на 30?!

Джонатан Скот, Тennis.com

превод - в. "Тема Спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини