Григор: Сестри Малееви много ми помогнаха в началото



14-03-2014 14:53

Първата ни ракета Григор Димитров разкри, че голяма роля за израстването му като играч са имали и най-добрите български тенисистки в историята - сестрите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви.

Гришо разказа за ролята на популярното тенис семейство в началото на неговата кариера.

"Познавам ги много добре. Всъщност те много ми помогнаха в началото, а съпругът на едната от тях бе мой ментор докато стана на 12 години.

"Свалям шапка на всички от семейство Малееви за постигнатото от тях през годините и то особено при стандартите, които са в България," коментира Григор.

Димитров отказва да коментира какво е нивото на тениса в България в момента, но отчита че от малкото, което е видял има подем и все повече деца се занимават с този спорт.

"Напуснах България доста рано, така че не съм в позиция да давам оценка какво се случва. От това, което чувам, клубовете са пълни с играчи. Много деца се залавят с тенис.

"Успехите на българските играчи като и Пиронкова допринасят за повишаването на интереса и ще видим какво ще се случи в бъдеще. Надявам се скоро да мога да се прибера вкъщи просто да си почина за няколко дни," допълва още Димитров по време на турнира в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини