Федерер: Доволен съм от играта си, най-важното е, че съм здрав



14-03-2014 13:03

Роджър Федерер се справи след 7:5, 6:1 с Кевин Андерсън и достигна полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Швейцарецът си осигури по този начин завръщане минимум в топ 5 на световната ранглиста, а освен това е близо и до пета титла от този турнир в Калифорния.

Федерер продължава и в надпреварата на двойки, където заедно със Станислас Вавринка излиза тази вечер от 20,45 часа срещу Бруно Соареш/Александър Пейа.

"Много бе важно, че успях да стигна до пробив в края на първия сет и да започна с нова такъв във втория. Тези 10-ина минути предрешиха изхода на мача. Това, че след това реализирах и втори пробив бе бонус. Наистина направих силен мач," коментира бившият номер 1.

В момента той е на две крачки от 79-ата си титла на ниво АТР. по този показател той изостава в Откритата ера само от Джими Конърс (109) и Иван Лендъл (94).

"През миналата година ми бе по-трудно. Сега се възползвам от това, че съм напълно здрав. Така се чувствам максимално уверен на корта. 

"Добре е, че мога да докажа на себе си, моя екип и феновете ми, че мога да печеля най-големите турнири," допълни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини