Гришо: Беше изключително преживяване да тренирам с Федерер



11-03-2014 18:13

Малко преди началото на "Мастърс 1000" турнира в Индиън Уелс Григор Димитров успя да тренира със своя идол Роджър Федерер. Самият Гришо, който споделя че за него това е бил незаменим опит.

"Беше наистина хубаво да потренираме заедно. Много се забавлявахме и в същото време бе изключително преживяване за мен. Играхме, смяхме се, говорихме си за ракети. Всичко това под строгия поглед на Роджър Рашид и Стефан Едберг, които не дават да се размотаваш. Оттук нататък ми предстои много работа и аз го знам.

"Преди време имах проблем с това да приключвам мачовете си и други малки детайли от играта. Физически също знаех, че не съм на добро ниво," коментира Димитров като споделя, че очаква "страхотна" битка с Ърнест Гулбис в следващата фаза на турнира.

СНИМКИ НА ГРИГОР В КАЛИФОРНИЯ!

Ето и някои любопитни факти преди срещата:


- Григор е най-младият играч в топ 20 на ранглистата. От родените след 1990-а година състезатели само той и Милош Раонич имат повече от една АТР титла.

- В първите си 19 мача срещу играчи от топ 10 Григор има 18 поражения. От април миналата година той вече е с 4 победи от 11 срещи.

- Откакто работи с Роджър Рашид след октомври миналата година той има 2 титли и е спечелил 21 от 26 мача в седем турнири. Гришо достигна и първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем - в Мелбърн.

Още по темата:
- ВИДЕО: Федерер избра да тренира с Григор

- Гришо: Не ми е лесно да се справя, след като ме сравняват с Федерер

- Федерер за Димитров: Тази година е особено важна за него

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини