Чудесен старт за Григор Димитров в Индиън Уелс



10-03-2014 05:01

Григор Димитров стартира успешно "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Българинът надви Робин Хаасе(№46) с 6:4, 6:3 за малко над час игра. Димитров имаше известни затруднения в първата част, но след това демонстрира стабилна игра, а на няколко пъти успя да вдигне на крака втория по големина корт в Калифорния с изумителни удари.

Първият сет бе доста оспорван. Холандецът първи стигна до пробив и то на нула за 2:1. При това Григор максимално му помогна с две двойни грешки.

Шестият гейм бе най-продължителният. Хаасе спаси три последователни точки за връщане на пробива и то с печеливши удари. При четвъртата обаче и той направи двойна грешка - 3:3.

До края на сета Димитров бе много убедителен и при 5:4 пак заслужи аплодисментите на публиката с хубави импровизации за втори пробив, който му осигури аванс от сет.

Световният №16 продължи да доминира на корта и във втория сет бе още по-убедителен. Той проби за 4:2, а след това бе безгрешен. Гришо затвори двубоя с ас и гейм на нула, вдигайки на крака българската агитка по трибуните.

В трети кръг опонент на Григор ще бъде Ърнест Гулбис, с който само този сезон вече имат по една разменена победа. Успехът на Гулбис дойде в зала на турнира в Ротердам, а българинът взе реванш в Акапулко, отново на твърди кортове, и впоследствие стана шампион.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини