Джокович: Вярвам, че ще преодолея слабия старт на сезона



08-03-2014 13:07

Новак Джокович отчете, че не е притеснен от факта, че от началото на годината все още няма спечелена титла. Също така Ноле не е достигал дори финал в първите два месеца от началото на сезона за първи път от 2006-а. Независимо от пораженията срещу Станислас Вавринка и Роджър Федерер в Мелбърн и Дубай, Джокович вярва че ще намери отново най-добрата си форма.

"Определено чувството е различно. Спечелих Australian Open три поредни години и няма как увереността ми да не е понижена при сегашната ситуация

"В същото време вярвам във възможностите си, защото играя силно и се чувствам добре като цяло. Нужно е да вярваш в себе си и резултатите ще дойдат," убеден е той.

"Едва няколко точки определиха изхода на двата ми най-големи мача, които загубих. Стан изигра турнира на своя живот и заслужи титла от Големия шлем... Осъзнавам нещата, върху които трябва да работя и най-вече спрямо подхода си към двубоите," допълва Ноле като уточнява, че иска да достигне максимално добра форма в Индиън Уелс и Маями.

Сърбинът разчита в Индиън Уелс да може да се похвали и с първа титла под ръководството на своя нов наставник Борис Бекер. "Убеден съм, че работата с Бекер ще ми донесе успех. Ние сме още в началото на отношенията ни и тепърва свикваме един с друг. Разговаряме много и работим здраво на корта."

В Калифорния Джокович очаква своя първи опонент да бъде Виктор Ханеску, срещу когото е спечелил всичките си шест двубоя досега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини