Световните медии за триумфа на Гришо



02-03-2014 19:45 | Николай Драганов

Григор Димитров спечели своята втора титла в кариерата, надигравайки Кевин Андерсън на финала в Акапулко. Новата голяма звезда на тениса все повече оправдава очакванията на анализаторите, които отдавна му предричат светло бъдеще и място сред най-големите в спорта.

 

"Димитров, войнът шампион", озаглявява своя материал за победата над Андерсън официалния сайт на турнира в Мексико. "Българинът е новият крал на Abierto Mexicano Telcel Tennis. Димитров е вторият играч роден през 90-те, който печели повече от един трофей. Той се показа като голям боец по време на цялата седмица", пишат колегите от Мексико.

 

"Бъдещето е сега" е заглавието на новината за триумфа на Гришо в официалния сайт на ATP. В своя материал освен ретроспекцията на събития на централния корт, от ATP цитират част от прескоференцията на българина след успеха, като се спират и на статистката му под ръководството на Роджър Рашид - 20 успеха и 5 поражения в седем турнира.

 

Скромни откъм емоции в своите материали са в ESPN и SkySports, където сякаш вече далеч по-спокойно се гледа на успехите на родната тенис звезда. Подобен е тонът и на Tennis.com, като почти навсякъде колегите наблягат на факта, че през новата седмица Гришо ще бъде №16 в световната ранглиста.

 

Любопитна препратка към посланието на Мария Шарапова след края на мача правят в официалния сайт на CNN. "Григор Димитров върви нагоре след "Вдъхновяващ" триумф в Акапулко", гласи тяхното заглавие. "Димитров подплати своя неоспорим талант със смело представяне и успех над Кевин Андерсън в тричасова битка", пишат в CNN.

 

За британския The Telegraph пък турнирът изглежда е приключил вчера с поражението на Анди Мъри. Колегите от Острова все още не са отразили края на турнира, а последната им новина е свързана именно с успеха над Гришо над първата ракета на Великобритания.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА И НАГРАЖДАВАНЕТО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини